Cozia câștigă duelul cu Costești, scor 2-1 – Ghighilicea a adus victoria în prelungiri, din penalty

Cozia Călimănești a făcut un pas mare spre salvare, după victoria de sâmbătă, de pe teren propriu, 2-1 (0-1) cu Minerul Costești.

Duelul dintre cele două reprezentante ale județului Vâlcea a contat pentru etapa 16 din Liga 3 și avea o miză importantă în lupta pentru evitarea retrogradării.

În dorința de a se salva, Minerul Costești a făcut transferuri interesante în iarnă, s-a întărit și pare capabilă să obțină puncte importante. În schimb, Cozia a mers pe coeziunea grupului și pe echipa sudată în prima parte a sezonului.

Minerul a dominat prima repriză, în care a avut ocazii importante. Din minutul 9, atacantul Coziei, Sîrbu a ajuns la spital cu capul spart după un duel cu Nicolaescu.  Costești a și marcat în minutul 25, prin Ion Marian din penalty și a intrat la cabine în avantaj.

În partea secundă, însă, Cozia a revenit mai decisă și în minutul 65, juniorul Andrei Dobrin a egalat. Partida se îndrepta spre o remiză, dar, în prelungiri, Cozia a primit un penalty după un duel între Stanca și Duca. Ghighilicea a dat lovitura de la punctul cu var și gazdele au câștigat cu 2-1.

Minerul rămâne pe locul 9, poziție direct retrogradabilă, cu 11 puncte din 16 meciuri. În schimb, Cozia a urcat pe 6, având 19 puncte din 16 jocuri.

Vasile Ilinca: ”Era important să nu pierdem”

Antrenorul Coziei, Vasile Ilinca se așteaptă la un play-out foarte echilibrat. ”În prima repriză am jucat mai prost, nu a fost o surpriză și în amicale s-a întâmplat la fel. În partea secundă, am schimbat sistemul și cele două schimbări pe care le-am făcut la pauză au adus plusul pe care ni l-am dorit. Era important să nu pierdem acest joc, egalul ne convenea, pentru că îi mențineam în spatele nostru. Au echipă bună cei de la Costești, au jucători de calitate. Noi, am rămas la fel, doar portarii s-au schimbat. Am mai avut ocazii, dar Minerul mai putea înscrie. A scăpat Răzvan Dinu singur cu portarul, dar a șutat pe lângă poartă. Mai avem două etape, apoi începe play-out-ul, care va fi foarte greu și echilibrat. Lupta pentru menținere se duce până la final”, a precizat Vasile Ilinca, antrenorul Coziei.

Marius Vlădoi: ”Nu poți să dai penalty de așa manieră”

Oficialii celor de la Costești au acuzat penalty-ul din finalul jocului, la duelul dintre Stanca și Duca. ”E al nu știu câtelea meci când pierdem așa, suntem ghinioniști, alții au noroc. Norocul nu mai poți să-l antrenezi. Meritat ar fi fost un egal. Nu poți să dai penalty la ultima fază de așa manieră, mingea și ieșise afară, a fost un duel între doi jucători, ei cad și tu dai penalty. I-am atenționat pe ai mei să aibă grijă, mai ales la faze fixe. Noi am avut trei situații de penalty, una clară, la 0-0, când i-a dat peste picioare adversarul lui Dinu. Acum mai vorbim degeaba. Acesta e fotbalul, te pedepsește. Am avut șanse să mai înscriem, nu am profitat. A doua repriză ei au venit puțin peste noi, ne-au egalat pe o neatenție și la ultima fază s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat, supărat pe situație, Marius Vlădoi, oficialul de la Costești.

Cozia: Mathe – Mazilu, Bornea, M. Chiripuș, Kelemen (Dobrin 46), Al. Chiripuș -Horumbă (Zotică 83), Ghighilicea, Bîrziche (Duca 46) – Rădoi, Sîrbu (Marinaș 9).

Minerul Costești: D. Vlădoi – M. Ion, Nicolaescu, Stanca, Vasilescu (Pătulea 90+2) –  Niță, Enache, Manole, D. Negoiță –  Fierbințeanu (Cuibari 71), R.Dinu . Antrenor: Marius Vlădoi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *