Cetățenii comunei Stoenești vor beneficia de un dispensar nou, care le va oferi condiții optime de tratament

Cererea de finanțare depusă la CNI pentru extinderea și reabilitarea integrală a sediului dispensarului medical din centrul localității a fost declarată eligibilă. În cadrul investiției este inclusă și dotarea clădirii cu aparatură medicală modernă, care să atragă cadrele medicale în vederea asigurării unui acces echitabil tuturor cetățenilor, în special persoanelor în vârstă, la servicii de sănătate de calitate. 

Primarul spune că este nevoie de o astfel de unitate medicală deoarece Stoeneștiul este o localitate mare, cu 13 sate și destul de întinsă și speră că locuitorii de pe raza comunei vor scăpa de drumurile făcute la oraș pentru controalele medicale și se vor putea îngriji mai bine de sănătatea lor la ei în sat.

Toate punctele medicale din localitate oferă condiții excelente pentru desfășurarea actului medical

La dispensarul din centrul localității își desfășoară activitatea doi medici de familie. În afară de locația medicală din centrul localității există o unitate medicală și în satul Dobriceni, unde sunt condiții excelente pentru desfășurarea actului medical, ne spune primarul. Dispensarul din satul Dobriceni a fost modernizat și conectat la utilități și internet, iar drumul până acolo este ca-n palmă. Cu toate acestea, comunitatea nu beneficiază de această clădire. Mai mult, în fiecare dintre cele cinci cămine culturale din localitate există puncte medicale care ofertă condiții pentru consultații medicale. Fiindcă procentul persoanelor în vârstă din respectivele zone este mare, primarul sune că locuitorii sunt nemulțumiți solicitând ca medicii de familie să aibă program de consultații și în acele puncte sanitare:

„Noul centru medical va fi o extindere a actualei clădiri din centrul localității. Acest obiectiv trebuie să-l facem în acest mandat, chiar dacă nu se vor finaliza lucrările, ele trebuie să înceapă. Actuala locația nu este ceea ce îmi place, nu se aliniază la ceea ce îmi doresc, unde nu se aliniază nici medicii de familie din localitate pentru că, din informațiile pe care le am de la cetățeni, comunitatea este nemulțumită de activitatea dumnealor. Ca dovadă, sunt înscriși foarte puțini cetățeni la medicii din localitatea noastră, foarte mulți mutându-se la medicul de familie din localitatea Păușești Măglași, o altă parte destul de însemnată s-a înscris la doamna doctor din localitatea Bunești, iar alții sunt pe listele medicilor de familie din Râmnicu Vâlcea. În localitatea noastră își desfășoară activitatea doi medici de familie, iar eu nu sunt de partea nimănui, nici de partea cetățenilor nu sunt atunci când nu au dreptate, dar când majoritatea ridică o anumită problemă, încerc să o rezolv. Eu nu zic să facă minuni, dar să fie comunitatea mulțumită”,  a precizat primarul comunei Stoenești, Gheorghe Dumbravă.

Dacă cei tineri se pot deplasa fără nici o problemă până în centrul localității, cei în vârstă au acest impediment și se plâng, pe bună dreptate, că le este foarte greu să vină în centru, la medicul de familie pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Pentru problema aceasta primarul este vinovat, în opinia cetățenilor, fiindcă nu știu că un ales local nu are nici o putere de a lua vreo atitudine în acest sens.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *