În orașul Bălcești se construiesc blocuri noi de locuințe

Lucrările pentru aceste noi unități locative vor fi finanțate cu fonduri europene atrase, iar finanțarea va fi asigurată prin PNRR. Blocurile vor fi cu regim de înălțime P+M, iar de aceste locuințe vor beneficia specialiștii din sănătate și învățământ, dar și tinerii cu vârsta sub 35 de ani care îndeplinesc condițiile impuse și care vor fi selectați de o comisie special constituită în acest sens: 

„La noi în localitate există Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru”, unde învață aproximativ 1300 de elevi și unde predau destul de multe cadre didactice tinere, care fac naveta din Craiova. În acest sens am decis să le oferim condiții deosebite de cazare, aproape de locul de muncă. Tot aici ar mai fi vorba și despre specialiștii din sănătate, fiindcă anul viitor se va da drumul la activitatea spitalicească, pentru că în luna martie 2024 se vor finaliza lucrările de modernizare, reabilitare, dotare și extindere a Spitalului Orășenesc Bălcești. Vrem să le oferim cadrelor sanitare condiții de locuire excelente în orașul nostru. Acest aspect era de multe ori un impediment în localitatea noastră, până acum. În total se vor construi la Bălcești 5 blocuri cu 30 de apartamente. Important este faptul că vom putea ajuta tinerii din Bălcești, mai ales că apartamentele sunt la cheie, inclusiv mobilate cu bani europeni. Avem din partea tinerilor cereri depuse pentru locuințe, fiindcă sunt mulți care nu au unde să stea. Aceste apartamente se vor aloca în urma unor condiții care se vor impune: în primul rând beneficiarii trebuie să aibă domiciliul în orașul Bălcești, locul de muncă să fie pe raza orașului și să dovedească faptul că nu dețin nici o proprietate”, precizat primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Ambele proiect pentru construirea blocurilor de locuințe au fost aprobate încă de anul trecut prin PNRR, autoritățile din Bălcești urmând să semneze contractele de finanțare în această perioadă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *