SCM. Vâlcea – Nykobing  32-29, în prima manșă din sferturile EHF European League – Calificarea se decide în Danemarca

Sâmbătă seara, într-o atmosferă vulcanică, SCM Rm. Vâlcea a câștigat cu 32-29 prima manșă a sferturilor de finală a EHF European League, cu Nykobing Falster (Sursă foto: DAN POTOR). 

Antrenorul Vâlcii, Bent Dahl a avut mari probleme de efectiv la acest joc. Pe lângă accidentarea mai veche a lui De Jong, Roch, Ianăși și Levchenko s-au ”rupt” în săptămâna dinaintea jocului și nu au putut evolua în meciul cu danezele. A revenit însă ”tunarul” Kovacevic, care a jucat pe postul de coordonator de joc.

În prima repriză, jocul a fost foarte echilibrat și cele două echipe au mers cap la cap.  Nykobing Falster, locul 5 în prima ligă daneză, a condus chiar ostilitățile, 7-5 și 8-7, dar paradele Dacianei Hosu și golurile pivotului Asma Elghaoui au adus din nou Vâlcea în față.  SCM a avut un final mai bun de repriză și a intrat la cabine în avantaj, scor 16-14.

După pauză, susținută de 2300 de spectatori, echipa lui Bent Dahl a avut momente excelente. Cu Hosu în formă și o apărare ermetică, Vâlcea a găsit soluții în atac și s-a desprins la 27-19 în minutul 47. Cu opt goluri avans, Final Four-ul de la Graz era foarte aproape!  Cu nordicele însă nu te joci. Danezele au reușit însă să își revină în ultimele 10 minute și treptat, au redus din diferență, profitând de multitudinea de erori din atacul Vâlcii. La final, SCM s-a impus doar cu 32-29, iar calificarea rămâne deschisă pentru returul din Danemarca. Returul se joacă la Naestved, duminică, 26 martie, de la ora 19:00.

SCM RM. VÂLCEA-NYKOBING FALSTER 32-29 (16-14)

SCM Rm. Vâlcea: Hosu, Rus – Glibko 7 goluri, Hansson 6, Kovacevic 6, Elghaoui 5, Bucur 3, Fujita 3, Asanin 2, Coman, Klikovac, Băcăoanu, Florica, Dăscălete Nykobing: Petersen, Greve – Halilcevic 6, Axner 4, Svele 4, Olsen 4, Sajka 4, Bardrum 3, Nielsen 1, Flader 1, Van der Vliet 1, K. Kristiansen 1.

Hosu: ”Atuul lor e depășirea”

Portarul SCM-ului,  Daciana Hosu a făcut un joc bun și nu își explică scăderea de ritm din ultimul sfert de oră. ”Se putea mai bine dar nu știu pentru ce am cedat de la opt goluri, în loc să ne detașăm. Mergem în Danemarca cu gândul de a câștiga. Nykobing este o echipă incomodă, atuul lor este depășirea unu la unu și alergarea rapidă” a precizat Daciana Hosu.

Bucur, dezamăgită de final

Interul echipei vâlcene, Daria Bucur este optimistă pentru returul din Danemarca. ”A fost meci greu, ne-am distanțat, dar pe final am greșeli impardonabile. Ne bucurăm că s-a terminat cu victorie pentru noi și trebuie să fim mai focusate acolo. Suntem optimiste, dar știm că va fi greu acolo, la tur-retur contează foarte mult scorul” a spus Daria Bucur. Jucătoarea va evolua din sezonul viitor la Gloria Buzău.

Glibko: ”Va fi puțin mai greu în Danemarca”

Interul stânga Iryna Glibko le mulțumește fanilor care au susținut echipa spre o victorie frumoasă. ”Am avut opt goluri diferență și poate această diferență ne ajuta acolo în Danemarca. Cu cele trei goluri va fi puțin mai greu acolo. Mulțumesc tuturor fanilor care au venit și ne-au susținut, a fost o atmosferă superbă, sunt foarte fericită că avem acest public” a declarat  Iryna Glibko.

Băcăoanu: ”Visez un Final Four”

Pivotul Raluca Băcăoanu își dorește să își încununeze cariera cu o medalie în Final Four-ul EHF European League. ”Am fi putut mai mult, am avut și opt goluri, din păcate am făcut greșeli pe atac și ele au venit pe faza a doua și s-au apropiat. Ne pare rău, ne doream să câștigăm mai detașat, dar sperăm pentru un meci mai bun în Danemarca. Visez Final Four-ul, îmi doresc foarte mult să fim acolo, sunt pe final de carieră și îmi doresc să mă văd cu medalia la gât. Vom munci și sper să ajungem acolo” a spus pivotul Vâlcii. Jucătoarea și-a prelungit acordul cu SCM și va continua și sezonul viitor în Zăvoi.

Plachete și flori pentru Oltchim 2007

Echipa care a câștigat Cupa Cupelor în 2007 a fost invitată de organizatori la partida SCM – Nykobing. Primarul Municipiului Rm. Vâlcea, Mircia Gutău a premiat în pauza jocului întreaga echipă care a scris istorie pentru Vâlcea în 2007, câștigând Cupa Cupelor și Supercupa Europei. Rând pe rând, Luminița Dinu, Narcisa Lecușanu, Oana Manea, Steluța Luca, Tereza Pâslaru, Ramona Farcău, Adriana Nechita, Adina Meiroșu, Mihaela Smedescu, Valentina Ardean Elisei, Valeria Motogna, Clara Vădineanu,  Roxana Gheorghe sau Iulia Pușcașu au fost ovaționate de fanii vâlceni. Au lipsit  Ionela Stanca, care locuiește în Franța, Mihaela Tivadar și antrenorul Gheorghe Tadici. Au fost premiați și conducătorii clubului, Ioan Gavrilescu, Petre Berbecaru și Nicolae Luca, alături de kinetoterapeutul Nicolae Mătăsaru.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a câștigat Cupa Cupelor în 2007, după o dublă manșă în finală cu norvegiencele de la Byasen Trondheim. În tur, în Norvegia, echipa antrenată atunci de Gheorghe Tadici a câștigat cu 30-24, iar în returul de la Rm. Vâlcea a fost egal, 29-29. În acel sezon, Oltchim și-a adjudecat și SuperCupa Europei, turneu organizat la Vâlcea. În finală, trupa lui Tadici le-a bătut pe rusoaicele de la Zvezda Zvenigorod, scor 23-19.

                                                                                                          

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *