La Bărbătești se montează noi camere de supraveghere, pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoiul la întâmplare

Primarul Constantin Banacu declară toleranță zero pentru cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării. În acest sens, la Bărbătești se va continua montarea camerelor video mobile de supraveghere pe fiecare ulicioară din comună, mai ales în zonele cu probleme din localitate. Constantin Banacu are această idee, de a extinde montarea camere de supraveghere video fiindcă bunul simț i-a părăsit pe unii cetățeni care aruncă gunoiul la întâmplare fără să le pese de eforturile pe care semenii lor le fac pentru a păstra comuna curată:

„Deși sunt amenajate locuri speciale pentru strângerea gunoiului, sunt cetățeni care le aruncă în locuri nepermise și mai ales pe marginea râurilor sau la capetele de poduri. În acest sens vom continua montarea camerelor de supraveghere pe fiecare ulicioară, mai ales la marginea satelor, în locurile unde se aruncă gunoiul. Facem această investiție pentru a avea situația sub control, astfel vom vedea pe fiecare când aruncă gunoiul. Vrem să-i prindem pe cei certați cu legea, pe cei care aruncă la întâmplare gunoiul, ca să le dăm amenzi. Pentru a stopa acest fenomen vom monta în punctele critice încă 12 camere de luat vederi. Cu aceste camere pe care le vom monta, în total sunt peste 60 de astfel de dispozitive de supraveghere montate în comună, destul de performante, pentru a vedea perfect persoanele certate cu legea. Am crezut că pot rezolva aceste probleme prin discuții, dar nu am reușit în totalitate, pentru că unii nu înțeleg. Toate aceste obiceiuri vor lua sfârșit fiindcă vom continua aplicarea legii, vom da amenzi. Cei care recurg la astfel de practici sunt și cetățeni din afara localității care traversează localitatea, aruncând gunoiul de pe geamul mașinii. În această perioadă am făcut câteva acțiuni de curățenie pe care le vom continua, iar pentru cine nu respectă legea și continuă să ne facă localitatea de rușine vom recurge la aplicarea măsurilor, fiindcă ele sunt legi pe care trebuie să le respectăm cu toții”, ne-a declarat primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu. 

Primarul comunei Bărbătești, Constantin Banacu, a transmis că va aplica sancțiuni celor care vor să fenteze legea, precizând că toți cei care vor fi prinși aruncând gunoiul în locuri nepermise vor fi amendați usturător. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *