Cu bani atrași de la CNI, la Frâncești se lucrează la construirea unei săli de sport și amenajarea complexului sportiv

La Frâncești sportul este încurajat și sprijinit de administrația locală. În curtea școlii din centrul localității se construiește o sală de sport unde elevii vor putea practica diverse discipline, iar în centrul localității se lucrează în plin la amenajarea unui complex sportiv care va putea găzdui diverse competiții. 

Proiectul complexului sportiv este o lucrare amplă, discutăm de 1200 de metri pătrați suprafață construită a clădirii, parter și etaj, unde vor fi amenajate două săli de conferință, un cabinet medical, o sală de recuperare pentru sportivi, grupuri sanitare, vestiare pentru jucători și arbitri. Complexul sportiv va dispune de tribune moderne, cu o capacitare de 500 de locuri, pistă de alergare și nocturnă. Va fi una dintre cele mai moderne baze sportive din județ:

„Facem acest lucru, și mergem inclusiv pe această nișă, a dezvoltării infrastructurii sportive în localitate, fiindcă la Frâncești se face sport”, a precizat primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv.

Proiecte finalizate și alte investiții noi

Tot cu bani atrași prin CNI, în localitate s-au finalizat lucrările la căminul cultural, iar anul acesta vor intra într-un amplu proces de reabilitare și cele două școli din satele Dezrobiți și Mănăilești, pentru care cererea de finanțare este depusă la CNI. Primarul spune că ambele proiectele sunt într-o faza de finanțare destul de avansată. 

Cu fonduri europene, prin PNRR, la Frâncești s-a obținut finanțarea pentru reabilitarea termică a postului de poliție și a celor două grădinițe din satele Coșani și Mănăilești și digitalizarea primăriei: 

„Cu acest proiect eu cred că au fost prinse în vederea reabilitării toate clădirile publice care mai sunt în funcțiune. Dacă în anul 2016 nici o clădire publică funcțională nu avea grup sanitar în incintă, aveau în fundul curții, în acest moment nu mai există nici o clădire publică funcțională care să nu aibă grup sanitar în incintă”, a precizat primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *