Virgil Pîrvulescu: „În interiorul Clubului Sportiv Municipal ar trebui să-i găsim pe copiii din Vâlcea, dacă tot se cheltuie atât de mulți bani acolo”

Conferința de presă susținută marți, 28 martie 2023, la sediului PNL Vâlcea a avut ca subiecte principale de discuție ultimele hotărâri de Consiliu Local votate de consilierii PNL în ședința ordinară din 27 martie 2023, deciziile luate de Comitetul de Coordonare Locală al PNL Râmnicu Vâlcea, planul de acțiuni locale al organizației liberale municipale și, nu ultimul rând, au fost aduse câteva lămuriri despre procedurile de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la procesul în care este implicat viceprimarul Virgil Pîrvulescu, președintele Organizației Municipale a PNL Râmnicu Vâlcea.

Alături de viceprimarul Virgil Pîrvulescu, președinte al Organizației Municipale Râmnicu Vâlcea a PNL,  la conferința de presă au fost prezenți prim-vicepreședinții PNL Râmnicu Vâlcea Cezar Bulacu și Radu Preoteasa, Constantin Bogdan Popa, vicepreședinte pe linie de comunicare și purtător de cuvânt al PNL Organizația Municipală Râmnicu Vâlcea,  consilierul local Lucian Pavelescu împreună cu președinții organizațiilor de femei și reprezentanți din biroul politic al Organizației Seniorilor.

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu, singurul care face în acest moment o opoziție reală la actuala administrație publică locală a criticat hotărârea care s-a luat luni, 27 martie 2023, în ședința de Consiliu Local. Acesta a subliniat faptul că majoritatea consilierilor au reușit să spolieze în continuare bugetul, în sensul în care 3 milioane de euro sunt cheltuite acum pentru un Club Sportiv Municipal ale cărei echipe sunt formate in sportivi de naționalități diverse, asta în timp ce copiii talentați din județ nu sunt apreciați la adevărata lor valoare:  

„Vreau să reamintesc faptul că în ședința de Consiliu Local din 27 martie 2023 am solicitat demiterea întregii conduceri a clubului și asta nu pentru că eu, Virgil Pîrvulescu doresc acest lucru, ci întreaga suflare a cetățenilor din municipiul Râmnicu Vâlcea, mai ales cei care participă în mod constant la toate acțiunile echipei de handbal, care este principala consumatoare de fonduri. Pentru această echipă se cheltuie 3 milioane de euro, adică 15 milioane de lei sau, în bani vechi, vorbim despre 150 de miliarde de lei. Este un club care nu performează, merge într-o direcție care creează disconfort la nivelul suporterilor și al vâlcenilor. Suntem un oraș care ne văităm că nu avem bani, dar suntem fuduli. Din punctul meu de vedere ar trebui să facem o reorganizare din temelii a clubului și să încercăm să stăm doi sau trei ani într-o poziție puțin mai retrasă, timp în care creștem niște jucătoare de valoare. În acest moment noi alocăm foarte multe resurse pentru achiziția de jucătoare de peste hotare.  Cred că municipiul Râmnicu Vâlcea are nevoie de o altă reorientare a mișcării sportive la nivelul municipiului, în sensul în care în echipa de handbal și în orice echipă care funcționează în interiorul Clubului Sportiv Municipal să-i putem regăsi ca sportivi și pe copiii care provin din județ, deoarece avem foarte mulți copii cu rezultate bune. Cred că, în momentul acesta, putem să spunem despre Clubul Sportiv Municipal că este un club care vrea să prezinte doar o imagine aducând jucătoare de prin toate țările, mai puțin din România, iar noi mergem numai să privim un spectacol și nu ne simțim reprezentați de faptul că banii noștri, ai vâlcenilor, bani care putea să fie utilizați în diferite zone cum ar fi anveloparea blocurilor merg către jucătoare care trimit banii în țările lor de origine”, a precizat viceprimarul Virgil Pîrvulescu, președinte al Organizației Municipale PNL Râmnicu Vâlcea.

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu: „Am solicitat în mod special Direcției Generale Anticorupție Vâlcea și  Curții de Conturi să dea curs denunțului meu”

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu a criticat  modul, deja împământenit la nivelul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea în care cei din Consiliul Local sunt puși în fața faptului împlinit și aprobă pe bandă rulantă modificări de bugete și punerea în practică a diferitelor proiecte:

„Acestea se fac înainte, așa cum se fac, după cum știți, iar noi doar le aprobăm la finalizarea lor. În mod normal ar trebui să urmăm un alt curs al lucrurilor pentru a face lucrări în orașul Râmnicu Vâlcea, care presupune prima dată o aprobare în Consiliul Local. Eu am solicitat în mod special Direcției Generale Anticorupție și Curții de Conturi să ea curs denunțului meu. Până în momentul de față încă nu am fost solicitat, oferindu-mă ca martor, să le ofer toate dovezile cu privire la cheltuirea în mod nelegal a banului public. Încă mai aștept, pentru că această așteptare la un moment dat va deveni apăsătoare și pe umerii cetățenilor, în sensul în care cetățenii își pierd încrederea în cetățenii statului și ce este mai rău pentru o țară este faptul că cetățenii, deși au o adversitate sporită față de politicieni, capătă adversitate și față de instituțiile statului. De aceea cred că acest semnal de alarmă îi va trezi puțin la viață și o să înceapă, dacă nu au început deja, să își facă datoria”, a declarat viceprimarul Virgil Pîrvulescu.    

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu: „Eu sunt cel care a solicitat devansarea termenului de judecată”

„Cu privire la termenul de săptămâna trecută al procesului privind incompatibilitatea declarată de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, pentru mulți trebuia să fiu mort. Îmi aduc aminte că nici măcar nu au avut bunul simț de a se informa, însă le spun eu că la Inalta Curte de Casație și Justiție eu sunt cel care a solicitat devansarea termenului de judecată. Întotdeauna am avut transparență și acesta este motivul. Împreună cu echipa de avocați am solicitat către ÎCCJ să devansăm termenul de judecată, să punem capăt acestor supoziții, interpretări și să nu mai avem „victime colaterale” când îi vedem pe respectivii indivizi că se interesează ce fac”, a mai declarat viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

 Viceprimarul liberal a mai precizat că, în urma solicitării ÎCCJ nu s-a identificat un complet care să aibă locuri astfel încât procesul în care este implicat să fie judecat înainte de 19 octombrie 2023, rămânând pentru judecată termenul de 19 octombrie 2023.

„Vreau să vă asigur și nu despre finalitatea deciziei, în sensul că va fi o decizie favorabilă pentru mine, însă pentru că este o perioadă mai îndelungată de timp și pentru că sunt mulți foarte interesați de acest proces să nu aibă vreo surpriză dacă nu cunosc prevederile legale. Îi rog să citească și să vadă incompatibilitatea mea pentru funcțiile alese, și astfel să nu fie puși în postura în care voi candida și la alegerile din 2024 și să le vină rău. Nu este bine că astăzi sunt sarcastic, dar efectiv la un moment dat nu mai știi cum să reacționezi când sunt oameni care nu fac nici cele mai mici verificări pentru că opinia publică trebuie să fie informată corect. Aceste minciuni spuse în fiecare zi nu le fac bine nici măcar celor care le împrăștie, pentru că îi determină să nu mai fie credibili”, a precizat viceprimarul Virgil Pîrvulescu, președinte al Organizației Municipale PNL Râmnicu Vâlcea  

Reamintim că, potrivit plângerii depusă la ANI, Virgil Pîrvulescu s-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii sale în funcția de consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024, întrucât, în perioada 29 septembrie – 26 octombrie 2020 a exercitat simultan și calitatea de funcționar public, deși la data 29 septembrie 2020 a intervenit suspendarea de drept a raportului de serviciu, încălcând astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu  prevederile art. 492, alin. (1) și (2), lit. l) și art. 513, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *