Ocupați cu pragul „hoției”, uită de speciali

România riscă să piardă 3 miliarde de euro din bani europeni, spun analiștii economici.

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, dă vina pe partenerul de coaliție Nicolae Ciucă pentru problema pensiilor speciale din cauza cărora România riscă să piardă miliarde de euro din partea Uniunii Europene. Din păcate nici unul dintre ei nu pare determinat să rezolve această problemă și pasează acest cartof fierbinte de la unul la celălalt. 

Cu toții știm că problema pensiilor speciale nu va fi rezolvată și chiar dacă va fi rezolvată se va face într-un stil șmecheresc tipic pentru clasa politică. Vor da o lege care mai apoi să nu fie votată. Cunoaștem această tactică fiindcă au mai fost politicieni care au rezolvat problema pensiilor speciale din vorbe, iar legile au picat ulterior la CCR, pentru că tot ei au dat legile speciale pentru pensionari „speciali”,  cu scopul de a se îmbogăți și de a se menține la putere. În realitate și Marcel Ciolacu și premierul Ciucă iubesc specialii, și ei sunt niște speciali. Dacă se vor atinge de pensiile speciale își vor ostiliza largi categorii de electorat pe care partidele se bazează fiindcă tocmai PSD și PNL au fost de-a lungul timpului arhitecții actualului sistem de pensii.

În PNRR este dată și această directivă a reformei pensiilor și reforma pensiilor speciale, pentru că sistemul este nesustenabil, aici este „cuiul lui Pepelea”. Dacă domnii Ciolacu și Ciucă nu fac reforma pensiilor nu o să avem bani de autostrăzi, spitale și școli, este foarte simplu. 

Prin urmare vor trebui să rezolve problema pensiilor speciale, un subiect de care toți politicienii români au fugit ca dracu de tămâie de 20 de ani pentru că nimeni nu vrea în realitate să lovească în acest electorat foarte disciplinat, care îi poate duce la guvernare și îi poate menține la guvernare, fiindcă acest electorat reprezintă sistemul, instituțiile de forță, magistrații, reprezintă tot ceea ce numim în mod general statul, stat care, în acești 30 de ani, și-a făcut legi speciale pentru a-și acorda pensii speciale. 

Cum guvernanții noștri au fost ocupați zilele acestea cu pragul „hoției”, de la care abuzul în serviciu să fie sancționat penal, au uitat de speciali.

Un lucru este sigur: nemulțumirea față de clasa politică este uriașă și este în creștere continuă din cauza nivelului de trai, din cauza insecurității, din cauza lipsei de comunicare a statului român cu cetățenii, din cauza faptului că la fiecare final de mandat politicienii promit majorări de pensii și salarii și mint grosolan cu pensiile speciale și unii și alții. În realitate hotărârile cele mai importante date în cei doi ani din acest mandat sunt făcute să îi protejeze pe ei la putere și neamurile lor ca bani și venituri. În România este o clasă politică instalată la putere și care își apără privilegiile. 

Nesimțirea cu coronițe și aroganța clasei politice au depășit orice limită și este tot mai puternic sentimentul că îi încurcăm, că îi obosim cu problemele noastre legate de infrastructură, spitale, sărăcie și școli, unde unul din patru copii nici nu mai dă evaluarea, începe viața de adult cu muncă, păcănele, cu plecat în străinătate. Sunt slabe șansele să răzbim cu această clasă politică atât de arogantă, mereu pregătită să dea cu paltonul de capota mașinii, dar niciodată pregătită să dea o explicație alegătorului păcălit. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *