La Ocnele Mari, prioritatea primarului este educația

În vederea facilitării procesului de învățare, în acest an, în orașul Ocnele Mari va fi implementat proiectul pentru dotarea Școlii Gimnaziale. 

Acesta vizează dotarea unității școlare cu mobilier, laptopuri, sisteme de sunet, microfoane și proiectoare, iar sălile de clasă și cabinele școlare vor primi echipamente specifice și digitale. Mai mult, în apropierea școlii se va construi și o sală de sport cu o capacitate de 102 locuri. 

 „Pentru educația elevilor din orașul Ocnele Mari, Școala Gimnazială va beneficia de un nou proiect care va completa dotarea unității de învățământ. Spun acest lucru fiindcă școala noastră a mai fost dotată printr-un proiect european în anul 2021, când am reușit să achiziționăm întregul pachetul IT. Prin noul proiect care urmează să se deruleze școala va fi dotată cu mobilier, echipamente digitale, dar și cu materiale educaționale și sportive”, a precizat primarul orașului Ocnele Mari, Remus Sasu. 

Mai mult, începând din toamna acestui an, cei mici vor beneficia de o grădiniță cu program prelungit construită din temelii, în zona Ocnița. În noua locație își vor putea desfășura activitatea patru grupe de preșcolari. Primarul din Ocnele Mari a spus că aici cei mici și cadrele didactice vor avea cele mai bune condiții pentru un act educațional de cea mai bună calitate, săli de clasă moderne, cu toate dotările necesare, până la spații educative, spații de joacă și recreere, dormitoare și săli de masă moderne. Acesta a mai subliniat faptul că investițiile în educație vor continua. 

Primarul orașului Ocnele Mari, Remus Sasu, reușește să atragă finanțări din toate sursele posibile, pe lângă lucrările finanțate de la bugetul local el având proiecte cu fonduri guvernamentale și europene. Astfel, în oraș, cu bani europeni se va construi din temelii un centru medical de zi. Tot cu bani europeni se vor face extinderi la rețeaua de apă și canalizare, un bloc de locuințe se va anvelopa, iar altul se va construi din temelii. Primarul recunoaște că, pentru dezvoltarea orașului, și Consiliul Județean sprijină primăria în realizarea mai multor investiții. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *