Lucrările pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului medical din Șușani au început 

Dispensarul medical din localitatea Șușani va fi reabilitat și modernizat cu fonduri guvernamentale. Valoarea investiției este de 2 milioane de lei și va acoperi costurile legate de reabilitarea clădirii atât la interior, cât și la exterior. În toată această perioadă, medicul de familie care își desfășoară activitatea în localitate va continua consultațiile medicale într-un alt punct sanitar, până la terminarea lucrărilor: 

„Contractul de finanțare a fost semnat în anul 2017, însă o dată cu creșterea prețurilor am fost nevoiți să actualizăm devizele lucrărilor pentru a le aduce la un preț real al costurilor, urcând la valoarea de 20 de miliarde. Ulterior s-a demarat procedura de licitație pentru desemnarea constructorului, iar acum au început lucrările, este adevărat, după îndelungi așteptări. În acest cabinet își desfășoară activitatea doctorul de familie Reffai Hussam, însă în toată această perioadă domnul doctor va putea primi pacienții la punctul sanitar din satul Râmești. Vom avea un dispensar modern, care va oferi servicii medicale de calitate pentru cetăţeni. În apropierea acestui dispensar medical, la care se lucrează, avem în plan inclusiv amenajarea unui cabinet stomatologic”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.    

Proiectul de modernizare a dispensarului medical se realizează cu bani guvernamentali prin PNDL-2, iar necesitatea promovării investiției a apărut ca urmare a dorinței de a oferi comunității servicii medicale moderne. Lucrările implică reabilitarea completă a clădirii, de la acoperiș nou la altă tâmplărie, izolare termică, sistem electric de încălzire, astfel încât la final imobilul să se prezinte cu o nouă înfățișare, complet nouă. Prin urmare, în urma modernizării, dispensarul medical va putea oferi servicii complete tuturor cetățenilor comunei Șușani, dar și a celor din localitățile învecinate. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *