Cozia, în picaj – Călimănești, fără victorie în play-out

Cozia Călimănești a rămas fără victorie în play-out-ul din Liga a 3-a, după 0-0 sâmbătă, pe teren propriu, cu Vedița Colonești, rezultat care complică enorm soarta echipei lui Vasile Ilinca.

Trupa din stațiune avea mare nevoie de un succes în disputa cu rivala Colonești, care i-ar fi risipit din emoții pe final de sezon. Cu un lot subțire, fără întăriri în iarnă și cu multe salarii restante la jucători, Cozia are un play-out slab, fiind singura echipă din serie fără victorie în șapte jocuri.

Portarul junior de la Cozia, Mathe a avut o evoluție bună, reușind câteva intervenții providențiale, care au menținut scorul alb. Duca și Marian Chiripuș, Ghighilicea și Horumbă au amenințat poarta adversă. Vedița a avut ocazii mai multe și mai clare, dar defensiva condusă de M. Chiripuș a blocat bine.

 Și pe margine a fost multă tensiune, iar protestele s-au soldat cu două cartonașe galbene, pe bancă, pentru Vasile Ilinca și Alexandru Ștefan.

Cozia a tremurat serios la ultima fază a meciului, în prelungiri, la o lovitură liberă directă a oaspeților, de la marginea careului, în zonă centrală. Mingea a trecut peste zid și a lovit pământul în fața portarului, dar Mathe  a reușit să respingă în transversală.

Intrată în play-out cu șapte puncte avans față de primul loc retrogradabil, Cozia și-a complicat mult soarta, având opt jocuri fără victorie.

Cu doar un punct avans față de Vedița, care ocupă primul loc retrogradabil, Călimăneștiul este la mâna sa, dar trebuie să înceapă să câștige. Și este greu să o facă etapa viitoare, când va juca la Turnu Măgurele.

 Cozia: Mathe – Bornea, Bîrziche, M. Chiripuș, Al. Chiripuș, Duca, Mazilu, Ghighilicea, Dobrin, Sîrbu, Horumbă. Au mai intrat: Rădoi și Proteasa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *