Vâlcea câștigă lejer la Slatina

SCM Rm. Vâlcea s-a impus lejer duminică, în deplasarea de la Slatina, scor 28-20 (15-10), în meci contând pentru etapa 23 de campionat.

Echipa lui Bent Dahl și-a respectat blazonul duminică seara și a nu a avut nicio emoție la Slatina, în fața unei echipe care și-a jucat probabil ultima șansă de supraviețuire în Liga Florilor. Fără Kovacevic, Asanin și Roch, care sunt accidentate, Vâlcea a controlat jocul cu Slatina de la un capăt la celălalt și a câștigat de o manieră categorică, scor 28-20. Pentru SCM au marcat: Glibko 10, Fujita 4, De Jong 4, Bucur 3, Hansson 2, Elghaoui 2, Băcăoanu 2, Levchenko 1.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, SCM este pe locul 6, la patru lungimi în spatele Brăilei și Buzăului, care sunt la egalitate, pe locurile 4-5. Din păcate, rezultatul jocului de la Buzău, SCM – Dunărea 19-21, disputat tot duminică, nu le-a avantajat pe roș-albastre.

Pentru a mai prinde un loc de cupe, SCM trebuie să câștige ambele jocuri rămase, iar Buzăul sau Brăila să piardă cele două jocuri care le mai au de disputat.

”Sezon ratat, din cauza accidentărilor”

Team managerul secției de handbal, Florin Verigeanu anunță că, în sezonul viitor, echipa se va lupta pentru medalii. ”Mai avem șanse la cupele europene, trebuie să câștigăm ultimele meciuri pe care le mai avem și mai depindem și de ce se întâmplă în alte jocuri. Vâlcea va lupta anul viitor pentru primele trei locuri, așa cum ar fi trebuit și sezonul acesta. Pot spune că a fost un sezon ratat, din cauza accidentărilor, pe care nimeni nu le-a prevăzut” a spus președintele secției de handbal, Florin Verigeanu.

”Va trebui să ne batem pentru medalii”

Antrenorul Bent Dahl este mulțumit de transferurile perfectate pentru sezonul următor, în care își propune obiective îndrăznețe. ”Să fiu sincer, va trebui să ne batem pentru medalii, deoarece la Rm. Vâlcea, nu este permis să nu fim între primele echipe. Pentru club și oraș, obiectivul va fi să ne luptăm pentru o medalie și chiar pentru locul 1 sau 2, este foarte greu, dar merită să încercăm. A fost un sezon lung, cu multe meciuri, este inacceptabil să fim doar pe locul 6. Din acest motiv este nevoie să facem schimbări majore, dacă vrem să ne batem cu celelalte cluburi pentru o poziție de top, trebuie să întărim lotul, este o consecință. Sunt foarte mulțumit de transferuri sunt 2 și chiar 3 jucătoare pe anumite posturi și dacă va mai fi nevoie, vom vedea în vară. Dacă voi observa la un moment dat o jucătoare de valoare, nu voi spune nu” a declarat norvegianul de pe banca echipei.

SCM Râmnicu Vâlcea le-a transferat pe Alicia Gogîrlă (CSM București), Anniken Wollik (Romericke Ravens), Nathalie Hagman (Nantes), Raluca Kelemen (Gloria Buzău), Mia Zschocke (Storhamar), Rebeca Necula (CSM Slatina), Julia Maidhof (Bietigheim) și Natasa Ljepoja (Krim Ljubljana).

Mai multe jucătoare se vor despărţi la vară de club: Elin Hansson (HE Elite), Isabel Roch (Dortmund), Amalia Coman (Minaur), Daria Bucur (Buzău), Tanja Asanin (Buducnost), Bobana Klikovac (Brașov), Evgenija Levckenko și Raluca Dăscălete.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *