Unii politicieni vâlceni se poziționează împotriva AUR, alții ar putea face o alianță cu extremiștii | Traian Dobrinescu: „AUR este vârful de lance al lui Putin”

Printre singurii politicieni vâlceni care au comentat evenimentul rușinos de la București, protestul partidului AUR, se află Lazăr Ion Marian, deputat USR, și Traian Dobrinescu, actualul lider al filialei județene Forța Dreptei.

Liderul partidului în Vâlcea, creat de Ludovic Orban, îi numește pe membrii partidului AUR drept „huligani” și spune că evenimentul de la bucurești a fost un „circ” asistat de „înjurături, flegme, bătăi”. Un lucru important pe care îl mai menționează Dobrinescu este legătura partidului lui George Simion cu politica lui Vladimir Putin. Acesta spune că AUR este „vârful de lance al lui Putin”.

AUR-ul lui Simion și-a dat în petec. Cine i-a urmărit evoluția a știut că este doar o chestiune de timp până când huliganii de la peluză vor năvăli în teren. Simion și-a adunat luptătorii într-un miting neautorizat ca să arate Bucureștiului și României cine este jupânul. Circ, înjurături, flegme, bătăi. Parlamentul a ajuns prizonierul lui George Simion. Jandarmi neputincioși în fața gloatei aduse din toate colțurile țării. Legea – călcată în picioare. Mentalitatea putinistă, reflectată în mentalul lui Simion, face breșă în chiar inima României. Putin are, cu siguranță, gândurile lui cu România. Îi lipseau doar oamenii. Acum îi are: Simion, Șoșoacă, Târziu și câți or mai fi.

Bun, fenomenul de marți a fost dezbătut pe larg de presa din România. Inclusiv legătura dintre PSD și AUR. Detaliile se știu. Mie, în schimb, mi-a atras atenția afirmația unui parlamentar AUR, care este cel mai semnificativ moment dintre toate momentele zilei de marți: „Noroc că și-au lăsat cuțitele acasă!” Înspăimântător! Noroc pentru cine?! Pentru jandarmi, pentru oamenii de rând, pentru Ludovic Orban sau Antonio Andrusceac? Și puse în slujba cui aceste cuțite? A democrației în niciun caz.

Devine tot mai observabil faptul că Simion și partidul lui sunt vârful de lance al lui Putin. Și mă tem că băieții ăștia nu se vor opri atâta timp cât legea și instituțiile de resort din România nu-i deranjează. Iar noi, oamenii de rând, nu luăm atitudine. Dacă îi vom trata ca pe un fapt divers – și nu ar fi pentru prima dată în istoria noastră –,vom trăi consecințele.

Liderul filialei județene vâlcene, Traian Dobrinescu
Traian Dobrinescu la o ședință a filialei județene Forța Dreptei.

Nici deputatul USR Lazăr Ion Marian nu se abține de la a spune ceva despre evenimentul de la București. Acesta menționează faptul că în ciuda protestului din fața Parlamentului, membrii AUR au votat pentru adoptarea proiectului de lege pentru care se împotriveau.

În vreme ce public fac proteste şi se pretind mai apărători ai patriei şi ai familiei tradiţionale, în realitate cei de la AUR 𝘃𝗼𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝗺𝗮̂𝗶𝗻𝗶 𝗳𝗶𝘅 𝗶̂𝗺𝗽𝗼𝘁𝗿𝗶𝘃𝗮 𝗮 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝘀𝘂𝘀𝘁̧𝗶𝗻 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 prin proteste împreună cu simpatizanţii lor!

Proiectul de Lege privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie a fost astăzi adoptat în Parlament. Asta poate că nu ar fi o surpriză ţinând cont de cine deţine majoritatea. Dar ştiţi care este surpriza? Faptul că 𝗔𝗨𝗥 𝗮 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗮𝗱𝗼𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲!

În vreme ce în plenul Parlamentului ţineau 𝗱𝗶𝘀𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗿𝗶 𝗶𝗽𝗼𝗰𝗿𝗶𝘁𝗲 𝘀̧𝗶 𝗱𝗲𝗺𝗮𝗴𝗼𝗴𝗶𝗰𝗲, erijându-se în apărătorii familiei şi ai copiilor, susţinând că prin această lege se separă copiii de familie, în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, 𝗮𝗹 𝗰𝗮̆𝗿𝗲𝗶 𝗽𝗿𝗲𝘀̧𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗔𝗨𝗥𝗜𝗦𝗧𝗨𝗟 𝗗𝗔𝗡 𝗧𝗔𝗡𝗔𝗦𝗔̆, a hotărât cu 𝗨𝗡𝗔𝗡𝗜𝗠𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘 avizarea 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮̆ a proiectului de lege!

Pentru cine nu ştie, acest proiect de lege a stat la baza protestului AUR, care acuză faptul că se instituie măsuri similare cu cele din țările nordice, acolo unde autoritățile pot lua un copil din sânul familiei. Ceea ce este complet FALS!

Deputatul USR, Lazăr Ion Marian
Deputatul USR Lazăr Ion Marian, la pupitrul Camerei Deputaților.

Cei mai vocali politicieni vâlceni din Parlament, precum Daniela Oteșanu, Eugen Neață, Cristian Buican sau Laurențiu Cazan nu au publicat vreo părere cu privire la acest eveniment. Ba chiar, cel puțin pentru PSD, AUR ar reprezenta un interes pentru următoarele alegeri, fiind un partid care poate strânge numeroase voturi.

În urmă cu ceva timp, liderul vâlcean AUR, Gheorghe Rădescu, susținea că o colaborare cu Mircia Gutău ar putea fi posibilă în 2024, primarul fiind un politician care colaborează cu PSD. Implicit, s-ar putea forma o alianță AUR-PSD-PER la Râmnicu Vâlcea, mai ales că Mircia Gutău a demonstrat lejeritatea unei alianțe în acest mandat alături de USR.

Faptul că primarul s-a aliat cu USR, fiind o forță care luptă cu PSD și PNL, nu ar putea exclude o alianță cu un partid care luptă cu aceleași partide, ba chiar se poziționează împotriva tuturor partidelor. O alianță a primarului Mircia Gutău cu AUR ar putea fi mai fezabilă decât o alianță cu PNL sau Forța Dreptei, în ciuda minciunilor și extremismului demonstrat de membrii organizației.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *