Colegiul Energetic Rm. Vâlcea, campioană națională la O.N.S.S. handbal fete, învățământ liceal și profesional – Succes mare pentru antrenoarele Maria Rădoi și Stăncuța Guiu

Echipa Colegiului Energetic Rm. Vâlcea a câștigat duminică medaliile de aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar de handbal feminin, învățământ liceal și profesional. Turneul final s-a disputat în perioada 11-14 mai, la Brăila, iar echipa Colegiului Energetic a fost pregătită de Maria Rădoi și Stăncuța Guiu, două foste jucătoare la Oltchim.

În faza grupelor, Energetic a reușit să obțină trei victorii, cu reprezentantele județelor Caraș Severin, Iași și Baia Mare și a terminat seria preliminară pe primul loc. În semifinale, sâmbătă, Colegiul Energetic a învins pe CSM București și s-a calificat în finala competiției.

Duminică, în finala mare, Energetic a învins pe Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare, scor 20-17 și a câștigat astfel medaliile de aur. Pivotul Maria Soroceanu de la Energetic a fost aleasă în echipa ideală a turneului.

Antrenoarea principală Maria Rădoi este mândră de elevele sale, care au reușit un turneu excelent. ”Fetele au jucat foarte bine, s-au mobilizat de la meci la meci, au fost concentrate pe toata durata turneului. Noi am plecat de acasă cu gândul să obținem titlul de campioane, deși Baia Mare câștigase titlul la junioare 1, cu elevele de la Anghel Saligny. Practic, am bătut campioana națională de la Campionatul Național de junioare 1. Le felicit pe fete, sunt foarte mândră de ele” a spus antrenoarea Maria Rădoi.

Campioanele de la ONSS învață la Energetic, dar se antrenează la Centrul Național de Excelență cu Maria Rădoi și Ildiko Barbu. Alte două jucătoare, Caralicea și Drăgoescu învață tot la Energetic și evoluează pentru Chimia Rm. Vâlcea.

Colegiul Energetic a reușit aceeași performanță și anul trecut, când turneul final a fost organizat la Rm. Vâlcea.

LOT COLEGIUL ENERGETIC:

PORTAR: Raisa Roată;

EXTREME STÂNGA: Ana Maria Stroe, Patricia Tîmplaru;

INTERI: Enrika Bodijar, Aida Vătășelu, Bianca Drăgoescu;

CENTRI: Francesca Bălan, Alexia Caralicea;

EXTREME DREAPTA: Alina Mușat, Sara Trușcă,

PIVOȚI: Alexia Oprea, Maria Soroceanu;

ANTRENORI: MARIA RĂDOI, STĂNCUȚA GUIU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *