Cozia, spulberată la Turnu Măgurele – Echipa din stațiune rămâne fără victorie în play-out

Cozia Călimănești a rămas fără victorie în play-out-ul Seriei 6 din Liga a III-a, după ce a fost învinsă clar sâmbătă, 1-6 (0-4) în deplasare, de Cetate Turnu Măgurele.

Trupa din stațiune nu s-a regăsit nici la Turnu Măgurele, unde a fost spulberată de Cetatea, scor 6-1. Echipa gazdă antrenată de Valentin Bădoi rezolvase jocul încă din prima repriză, în care a marcat de patru ori, prin Stancu (minutele 9 și 22), Ionică (minutul 16, penalty) și Pleșa (minutul 42, din penalty). În partea secundă, scorul a luat proporții, după reușitele lui Ionică (minutul 56) și June (minutul 73, penalty). Călimănești a marcat golul de onoare în minutul 75. Cu un lot subțire și cu multe salarii restante la jucători, Cozia a rămas singura echipă fără victorie în play-out.

După un sezon regular peste așteptări, echipa lui Vasile Ilinca a intrat în play-out cu șapte puncte avans față de primul loc retrogradabil, dar și-a complicat mult soarta, având nouă jocuri consecutive fără victorie. Cozia este acum la egalitate de puncte cu Costești și cu un punct avans față de Vedița, echipe care s-au întărit în iarnă și au recuperat diferența pas cu pas.

Pentru trupa din stațiune mai sunt două etape de speranță, în care trebuie să câștige. Primul pas este etapa viitoare, acasă, cu Potcoava, echipă care nu mai are nicio emoție. Apoi, ultima etapă programează jocul decisiv pentru evitarea retrogradării, Minerul Costești – Cozia Călimănești. Trupa din stațiune este la mâna ei și în caz de egalitate de puncte cu Minerul, cum este în acest moment, va fi avantajată, pentru că are mai multe puncte în sezonul regular.

Călimăneștiul nu a mai avusese echipă în Liga 3 de peste 30 de ani, dar a promovat vara trecută, câștigând barajul cu Curtișoara după penaltyuri. Cozia mai promovase în 2000, când a vândut locul Caransebeșului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *