Sprint de final pentru Costești – Minerii sunt la mâna lor

Minerul Costești a câștigat vineri pe teren propriu, 3-2 cu Petrolul Potcoava și speră tot mai mult la salvarea de la retrogradare.

Minerii aveau mare nevoie de un succes cu Potcoava, pentru a continua forma bună din play-out și a continua să spere la salvare. Trupa lui Marius Vlădoi a început bine și Radu Filip a deschis scorul din minutul 6. Apoi, portarul D. Vlădoi a provocat un penalty, dar tot el a apărat lovitura de pedeapsă. În finalul primei reprize, Potcoava a egalat prin Bîrlădeanu.

După pauză, Minerul s-a desprins prin reușitele lui Răzvan Dinu (minutul 52) și Beniamin Enache (minutul 70). Potcoava a mai marcat o dată prin Adrian Vlad, în minutul 79. S-a terminat 3-2 și Costeștiul a recuperat distanța de contracandidate, pe care le va înfrunta în ultimele două etape!

Paradoxal, Minerul este lider într-un clasament doar al jocurilor din play-out, unde a strâns 15 puncte din 8 meciuri, mai multe decât liderul Turnu Măgurele. Trupa lui Țețe Vlădoi este însă ultima în clasament, după un sezon regular slab, în care a adunat doar 11 puncte din 18 meciuri.

Minerii au primit al treilea an consecutiv loc la Liga 3, dar speră ca pentru sezonul viitor să își câștige poziția pe teren. ”Am câștigat și suntem mulțumiți, sper să ne menținem forma până la final. Am acumulat în play-out mai multe puncte decât în tot sezonul regular. Ne apasă fiecare joc, este presiune, se apropie finalul și suntem într-o situație mai bună decât la startul play-out-ului. Din păcate, e clar că o echipă vâlceană va retrograda. Ne jucăm șansa până la capăt, contează orice rezultat, și al nostru dar și cele ale contracandidatelor” a spus oficialul celor de la Minerul, Marius Vlădoi.

Minerul Costești are acum soarta în mâinile ei. Echipa de pe Brothers Sport Hub mai are de jucat în deplasare, la Colonești și acasă, cu Cozia, iar două victorii îi asigură menținerea.

Important este că, într-un eventual caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este cel al punctajului din sezonul regular, capitol la care minerii sunt ultimii.

Minerul: D. Vlădoi – I. Marian, Nicolaescu, Zamfirescu, Pătulea – R. Dinu (Vasilescu 71), Enache (Fierbințeanu 74), Filip, Niță (Hulpușiu 46) – Gavrilaș (Tisanu 74), Cuibari (Manole 58). Antrenor: Ion Lazăr

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *