Jean Turmacu, înainte de derbyul SCM – Sparta – ”Nu am emoții că nu vom câștiga”

Conducătorul secției de fotbal de la SCM Râmnicu Vâlcea, Jean Turmacu anunță că derbyul cu Sparta, programat sâmbătă, de la ora 18.00, din Zăvoi, este decisiv pentru câștigarea titlului județean.

Jean Turmacu, conducătorul clubului din Zăvoi este convins că doar victoria în disputa directă de sâmbătă, ora 18.00, poate aduce titlul județean și accederea la barajul de promovare la Liga 3 pentru echipa pregătită de Gabi Mangalagiu. Cu patru etape înainte de finalul Ligii 4, Sparta are două puncte avans față de SCM, iar în retur, ambele echipe au victorii pe linie.

”Ne dorim ca la ora meciului cu Sparta să fie toți jucătorii apți, sau cât mai mulți dintre ei. Avem o singură variantă, victoria. Am încredere și cum am spus nu am emoții că nu vom câștiga. Indiferent de vreme, din acest punct de vedere condițiile vor fi aceleași pentru ambele echipe. Va fi un meci decisiv. Nu este finala pentru promovare, dar este pentru câștigarea campionatului. Nici noi și nici Sparta nu ne mai putem încurca până la final, deci va fi o confruntare decisivă în proporție de 100%” a spus oficialul clubului din Zăvoi.

”Deciziile arbitrilor au influențat clasamentul”

Șeful echipei de fotbal a SCM Rm. Vâlcea crede că actuala ierarhie la Liga 4 a fost influențată și de arbitrajele modeste de la județ. ”Ierarhia de acum a fost influențată de anumite decizii ale arbitrilor. Eu poate sunt subiectiv și tocmai de aceea am ascultat și alte păreri, ale unor oameni avizați, care au văzut partidele. Până la urmă stau dovadă și deciziile care s-au luat cu arbitrii după acele meciuri, în anumite cazuri. Faptul că au fost reținuți de la delegări, înseamnă că au fost greșeli. Nu spun de meciul de la Mădulari, nici de cel cu Sparta, în care doar am relatat ce s-a întâmplat, că am avut gol validat de asistent și anulat de arbitru, care nu era în măsură să vadă mai bine decât colegul său și că golul adversarilor a fost precedat de un fault în atac. Sunt alte exemple, dar nu mai intru în detalii pentru că oricum se cunosc și nu mai putem schimba nimic. Nu spun că sunt vinovați cei de la Sparta, dar au fost niște greșeli evidente și clasamentul nu a fost stabilit doar de factorii sportivi. Între noi și ei e doar un duel sportiv, nu sunt alte animozități există respect reciproc”. Pentru derbyul SCM-Sparta, AJF Vâlcea a delegat o brigadă de Liga 2 din alt județ, avându-l la centru pe Mihai Moțan din Târgoviște.

”Obiectiv clar, promovarea”

Jean Turmacu a reamintit că obiectivul echipei finanțată de Primăria Municipiului este accederea în Liga 3, obiectiv care îi este la îndemână. ”Suntem la mâna noastră. Obiectivul nostru este clar, ne dorim promovarea. E bine că o echipă din Râmnic, noi sau Sparta, va merge la barajul pentru Liga a III-a. Nu va fi un capăt de țară dacă nu câștigăm, dar nu luăm în calcul varianta aceasta. Proiectul este unul pe termen lung și doar unui singur jucător îi expiră contractul în vară, din motive care nu au ținut de noi. E normal să ne dorim mai mult când oferim cele mai bune condiții. Sâmbătă e zi importantă pentru comunitate, sărbătorim 635 de ani de atestare documentară a Râmnicului, așteptăm ca microbiștii să vină în număr mare la stadion, să le oferim noi motive de bucurie”, a declarat Jean Turmacu.

Baraj cu Rapid Buzescu

După 26 de etape disputate la Liga 4, Sparta este lider, cu 74 de puncte, urmată de SCM, cu 72 de puncte. Câștigătoarea titlului județean din Vâlcea va disputa un baraj de promovare în Liga 3 cu Rapid Buzescu, lider detașat în Liga 4 Teleorman. Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 17 iunie 2023, ora 18:00, turul la Teleorman, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30, returul la Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *