Memoria lui Leo Gugulici, păstrată vie în sufletul vâlcenilor – Public numeros la ediția a doua a Cupei Olteniei la arte marțiale

Cea de-a doua ediție a Cupei Olteniei la arte marțiale s-a desfășurat sâmbătă, 20 mai, la Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, într-o prezență numeroasă.

Competiția internațională a fost dedicată în memoria fostului practicant de arte marțiale, Leonard Gugulici, stins din viață anul trecut.

La eveniment au participat peste 300 de sportivi reprezentând circa 50 de cluburi din România, Bulgaria, Austria și Ucraina. Sportivii au reprezentat toate categoriile de vârstă de la copii, juniori, seniori și master și s-au întrecut la BJJ GI și NO GI, MMA amatori și kickboxing amatori.

Competiția din Sala Sporturilor Traian a fost organizată de foștii elevi ai lui Leonard Gugulici, de la cluburile Evolution Gym și Academia Radu Zarioiu, în parteneriat cu Primăria Municipiului și Consiliul Județean Vâlcea.

Clubul înființat de Leo Gugulici, Evolution Gym este acum administrat de Adriana, soția sa.  ”Eu încerc să fac lucruri pe care le-a făcut Leo, să îi păstrăm memoria, să nu uite lumea cine a fost Leonard Gugulici. Asta îmi doresc, să ținem cât mai multe ediții, Pe 12 mai era ziua lui și în fiecare lună mai îmi doresc să ținem competiția” a spus organizatorul competiției, Adriana Gugulici.

Radu Zarioiu: ”Îl port mereu în suflet pe Leo”

Radu Zarioiu este unul dintre cei mai cunoscuți luptători de MMA formați de Leo Gugulici. ”Leo este fostul meu antrenor, au venit aici cele mai tari cluburi de arte marțiale din țară și au fost meciuri superbe. Îl port în suflet mereu, inclusiv pe echipamentele mele, când lupt, îl am trecut cu o inimă neagră, a fost un om superb. Până să moară, am vorbit să facem o competiție, din păcate o facem acum, după ce el nu mai este printre noi” a declarat și Radu Zarioiu, campion european de MMA și kempo, care a trecut recent la profesioniști. Pe 30 iunie, acesta va lupta pentru centură la categoría mijlocie în prima gală Heroes din Râmnicu Vâlcea, contra unui luptător din forțele speciale din Israel.

Mircia Gutău: ”Sportul, cel mai mare câștig pentru un tânăr”

Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a fost și el prezent la eveniment și regretă faptul că fostul campion nu mai este printre noi. ”Această competiție este în primul rând un memorial, mi-aș fi dorit ca Leonard Gugulici să fie și el prezent la această competiție. Râmnicul respiră sport, se desfășoară aici multe discipline sportive și acest lucru mă bucură extraordinar de mult. Orice competiție de arte marțiale mă bucură, în acest an vom avea încă două competiții la Râmnicu Vâlcea. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care se implică, care fac sport și care reușesc să convingă tinerii să facă sport, acesta este cel mai care câștig pe care poate avea un tânăr” a declarat edilul din Rm. Vâlcea.

Gugulici, vicecampion european în 1997

Fostul sportiv Leonard Gugulici a fost un nume cunoscut în Vâlcea și în toată țara, în domeniul artelor marțiale. A fost multiplu campion la karate și BJJ, dar și antrenor al galelor MMA Heroes Fight League. A mai fost arbitru de MMA, licențiat de IMMAF-UFC, dar și instructor în cadrul Ministerului de Interne timp de 15 ani, acolo unde a lucrat cu trupele speciale. Marele campion a avut o experiență de peste 30 de ani în lumea artelor marțiale, dobândită în cadrul Combat Camp România și la Clinica de BJJ.

Leonard Gugulici avea centura neagră în karate și BJJ, practica Escrima și Sayok Kali și era licențiat în Educație Fizică și Sport.

Leonard Gugulici a fost de patru ori campion național la karate, între 1994 și 1997, iar împreună cu echipa Clubului Sportiv Cozia a fost de șase ori campion național.

În 1997 câștiga, în Cehia, titlul de vicecampion european. A fost pasionat și de stilul thailandez, antrenându-se cu drag atât pentru Aikido, cât și pentru jiu-jitsu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *