Un așezământ cultural modern se va ridica la Șușani, cu bani de la Guvern

În localitatea Șușani se construiește din temelii un așezământ cultural cum nu s-a mai văzut, cu bani atrași prin Compania Națională de Investiții. Vechea clădire din satul Râmești va fi demolată, după ce s-a constatat că imobilul nu mai corespunde cerințelor de siguranță și nu se mai pretează unor lucrări de consolidare. Așezământul cultural se va remarca printr-o arhitectură solidă şi utilități la cerințele actuale și va dispune de o sală de spectacole, de un spațiu de depozitare şi grupuri sanitare, va exista un foyer, o bibliotecă şi o sală de şedinţe. La final, căminul cultural va fi utilat şi dotat modern, iar viaţa culturală a comunei Șușani va putea fi reluată cu spectacole şi evenimente artistice.

Primarul localității Șușani, Daniel Tudor: „Îi mulțumesc președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, în numele cetățenilor pe care îi reprezint, al primăriei şi consiliului local pentru sprijinul acordat”

„Ministerul Dezvoltării a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul derulat prin Compania Naționala de Investiții – „Construire și dotare a căminului cultural în sat Râmești”. Prin urmare, proiectul se află în linie dreaptă, s-a predat documentația proiectului tehnic la CNI și urmează demolarea clădirii existente, care intră în sarcina administrației locale, predarea amplasamentului și scoaterea la licitație a proiectului de către CNI. Prin urmare clădirea va trebui demolată, nu mai poate fi reabilitată, este prea veche, în acest sens avem un raport de expertiză tehnică. Îi mulțumesc președintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, în numele cetățenilor pe care îi reprezint, al primăriei şi consiliului local pentru sprijinul acordat”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.  

Investiții importante pentru comuna Șușani urmează să fie implementate în perioada următoare, iar altele își vor găsi finalizarea.

Ele se referă fie la modernizarea drumurilor comunale din localitate, reabilitarea gospodăriei de apă și extinderea frontului de captare a apei, demararea unor noi investiții în învățământ și sănătate, iar prin POIM se așteaptă startul proiectului pentru extinderea sistemului de apă și canalizare: 

„Pentru proiectul de reabilitare a gospodărie de apă și extinderea frontului de captare a apei, finanțat prin PNI Anghel Saligny s-a făcut și o primă decontare pentru proiectare, iar lucrările se desfășoară conform planului. Se lucrează pe străzile care vor fi ulterior asfaltate pe o lungime de 5,4 kilometri, prin cel de-al doilea proiect finanțat tot prin PNI. Pentru continuarea modernizării infrastructurii rutiere vom depune proiect în vederea finanțării pe AFIR”, a precizat primarul localității Șușani, Daniel Tudor.

Dispensarul medical din localitatea Șușani se reabilitează și modernizează din temelii cu fonduri guvernamentale. Valoarea investiției este de 2 milioane de lei și va acoperi costurile legate de reabilitarea clădirii atât la interior, cât și la exterior. Mai mult, primarul localității Șușani, Daniel Tudor modernizează cu fonduri europene și guvernamentale toate instituțiile de învățământ din localitate. 

„În satul Râmești este școala unde învață aproximativ 200 de elevi, cu clasele I- VIII. Pentru această școală am semnat un contract de finanțare în valoare de 3 milioane de lei prin AFM, privind modernizare și dotarea clădirii. Urmează scoaterea la licitație pentru desemnarea constructorului. Școala va fi modernizată și anvelopată cu bani europeni. În cadrul proiectului sunt incluse și lucrările de modernizare a acoperișului, montarea de panouri fotovoltaice, pompe de căldură și dotarea cu mobilier și echipament IT”. 

Mai mult, lucrările de modernizare a școlilor din satele Ușurei și Râmești cu clasele I-IV sunt în procent de 90% realizate. Tot cu bani guvernamentali, prin PNDL-2 se lucrează la modernizarea școlii din satul Stoiculești. Primarul speră că unitățile de învățământ își vor deschide porțile în toamna acestui an. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *