Localitatea Orlești s-a dezvoltat, iar cererea pentru terenuri în zonă este în continuă creștere

Nu întâmplător oamenii se orientează spre această aşezare. Localitatea Orleşti este recunoscută pentru proiectele ambiţioase implementate, prin faptul că aici administraţia locală a reuşit să câştige respectul consătenilor, fiindcă a făcut ca viaţa locuitorilor să fie mult mai uşoară, iar aceştia să se bucure de privilegii ca la oraş. Şcoli, grădiniţe şi cămine culturale moderne, străzi asfaltate, apă şi canalizare, sistem de gaze introdus din anul 2000, asistenţă medicală şi case cochete, această reuşită deplină i se datorează primarului Constantin Cîrstina, fiindcă a înţeles ce înseamnă să lucrezi în slujba cetăţeanului şi a ştiut să atragă fonduri europene şi guvernamentale.

„Astăzi, la Orleşti, metrul pătrat pentru un teren cu utilităţi poate depăşi 15 euro, însă cu greu se găseşte un teren pentru construirea unei case”, a punctat Constantin Cîrstina. 

Terenurile sunt la prețuri rezonabile, atâta timp cât cetăţeanul beneficiază de toate utilitățile, iar birocraţia la Primăria Orleşti este mult redusă când vine vorba despre obţinerea de autorizaţii de construcţie şi tot felul de avize necesare.

La Orleşti, administraţia publică locală a atras fonduri pentru un after school care vine în sprijinul copiilor, iar, în prezent, în localitatea Orleşti s-au finalizat lucrările de construire a unui Centru de zi pentru bătrâni. Proiectul s-a realizat cu bani europeni atraşi și are o capacitate de 50 de locuri. Constantin Cîrstina ne informează că, aici, cei în vârstă vor servi o masă caldă, vor socializa, iar celor care solicită li se va acorda asistenţă medicală, consiliere, fizioterapie şi kinetoterapie, precum şi organizarea activităţilor de petrecere a timpului liber în mod util şi plăcut.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *