Val de investiții în Spitalul Orășenesc Brezoi

Primarul orașului Brezoi, Robert Schell: „Spitalul Orășenesc Brezoi este pe linia dezvoltării”

În această perioadă, Primăria orașului Brezoi demarează procedura de licitație pentru desemnarea constructorului care va realiza lucrările de construire la ambulatoriul integrat de la Spitalul Orășenesc Brezoi. 

Fondurile necesare vin prin PNRR, iar investiția presupune construirea unui corp în care vor fi amenajate 16 cabinete de consultații în ambulatoriu și 7 noi specialități medicale clinice și toate vor acoperi o gamă foarte largă de specializări. Fiecare cabinet va avea salon de spitalizare de zi amenajat conform normelor, cu două paturi și baie proprie. Jumătate din suma alocată proiectului presupune dotări cu aparatură medicală ultra-modernă.

„Va fi o clădire nouă, un proiect în valoare de 3 milioane de euro, dintre care 1,3 milioane de euro reprezintă dotări. În urma procedurii de reacreditare, Spitalul Orășenesc din Brezoi și-a modificat structura spitalicească, credem noi că este mult mai bine acum, mai ales că au venit și medici noi. Tragem nădejde că spitalul va avea perspective bune în continuare. Se va dezvolta și partea de chirurgie, mai ales că noul manager al conducerii unității spitalicești este chirurg. Prin urmare, spitalul este pe linia dezvoltării. Locuitorii din zona de nord a județului vor avea la dispoziție facilitățile medicale necesare la un nivel calitativ care corespunde celor mai moderne norme sanitare”, spune primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

În spital își desfășoară activitatea o echipă de medici tineri, pentru care Primăria este dispusă să le pună la dispoziție terenuri pentru construirea de locuințe. Mai mult, primăria intenționează să amenajeze, în corpul vechi al spitalului, apartamente de locuit pentru specialiștii din sănătate.  

„Administrația locală din Brezoi are câteva terenuri pe care le va lotiza și are în plan să le pună la dispoziție cu titlu gratuit pentru construcția de locuințe specialiștilor din sănătate care își doresc să se stabilească definitiv la Brezoi. Avem o echipă de medici tineri pentru care se subvenționează chiria sau naveta”, spune primarul orașului Brezoi, Robert Schell.

 Istoria spitalului din Brezoi a început în anul 1954 și este unitatea medicală care deservește peste 23.000 de persoane din întreaga zonă de nord a județului, cu o dispersie foarte mare într-o zonă de munte greu accesibilă repartizata în 8 localități: Voineasa, Mălaia, Perișani, Boișoara, Câineni, Racovița, Brezoi, Titești și inclusiv zona turistică de pe Valea Lotrului. Unitatea sanitară poate asista și primi mult mai rapid pacienți decât spitalele din Râmnicu Vâlcea sau Sibiu în urma accidentelor rutiere care sunt frecvente pe Valea Oltului. 

Această unitate medicală s-a dovedit a fi cea mai importantă din nordul județului, pentru că, de cele mai multe ori, medicii Spitalului din Brezoi sunt de un real sprijin în cele mai dificile situații. 

Cu toate acestea, administrarea celei mai importante unități medicale din nordul județului se face, în mare parte, de Primăria Brezoi, sprijinită de-a lungul timpului de fundația olandeză „Padre Pio”. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *