Dăeștiul, la doi pași de Liga 2 – Cristi Munteanu: ”Vom da totul pe teren pentru a promova”

La debutul ca antrenor principal, Cristi Munteanu (42 ani) a reușit o performanță deosebită, calificarea Viitorului Dăești în finala barajului pentru promovarea în Liga 2, unde o va avea ca adversară pe CSM Alexandria.

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18.00, la Fedeleșoiu are loc manșa tur a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2. Returul este programat miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30, la Alexandria.

Cele două echipe care îi dispută accederea în Liga 2 au fost colege în Seria 6, unde s-au întâlnit de cinci ori în acest sezon. Alexandria a câștigat duelurile din faza sezonului regular, 3-0 și 1-0. În play-off, Alexandria a câștigat încă două jocuri directe, 2-1 și 1-0. În ultimul meci direct, la Alexandria, vâlcenii au câștigat cu 3-2, după ce au fost conduși cu 0-2!

Vâlcenii au ajuns în finala barajului după o dublă manșă nebună, cu Blejoi. În tur, la Fedeleșoiu, Dăești a pierdut, scor 3-4, după ce a ratat un penalty în minutul 90, la scorul de 3-3 și a primit gol în al cincilea minut de prelungiri. În retur, în deplasare, Viitorul a câștigat însă categoric, 6-2.

”Ne dorim să promovăm, am muncit un an. O să fie o dublă grea, Alexandria este o echipă pe care am mai întâlnit-o, ne-a pus probleme și ne-a învins de patru ori, îi cunoaștem bine, dar și ei ei pe noi, o să fie o dublă interesantă. Cred că echipa care va fi mai concentrată la ora jocului, aceea va promova. O să intrăm cu gândul să câștigăm, acesta este obiectivul și vrem să îl îndeplinim. Tot ce depinde de noi pe teren, vom face, trebuie să dăm totul să câștigăm și să mergem la Liga 2”a spus Munteanu, care îndeplinește un dublu rol, de antrenor și jucător. Din lotul vâlcenilor vor lipsi în dubla manșă din finală R. Grecu și Pahamma, care sunt accidentați.

Partida tur de la Fedeleșoiu va fi transmisă sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18.00, în direct pe canalul tv al FRF.

”Este un pas mare și pentru mine”

Cristi Munteanu și Alin Bunescu au preluat echipa în luna noiembrie a anului trecut, când ”vulturii” erau abia pe locul 5 și aveau mari emoții să prindă play-off-ul în Seria 6. Echipa a trecut de la 4-3-3 în 4-4-2 și după întăririle din iarnă, a jucat mult mai bine în play-off, acolo unde s-a clasat pe 2.

”Speram în iarnă să ajungem în play-off, rezultatele din toamnă nu au fost cele așteptate și acesta era primul obiectiv, iar acum am ajuns sa juca finala barajului. Ne-am dorit clar asta de la început, suntem dornici să mergem la Liga 2. Este debutul meu ca antrenor, am fost doar ca secund aici și la Horezu, este un pas mare și pentru mine, dar nu singur am făcut treabă, ci cu băieții și staff-ul care a fost în toamnă și cel actual” a mai spus Cristi Munteanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *