Proiect de parteneriat implementat de Colegiul Național de Informatică

Proiectul de parteneriat strategic ERASMUS+ “Rebuilding Primary Education with Mind Games”/ “Reconstruirea educației primare prin intermediul jocurilor mintii!”, acronim proiect ReMind Games, nr. referință 2020-1-PT01-KA229-078570_5, în parteneriat cu școli din PORTUGALIA, TURCIA, ITALIA și GRECIA, coordonat de doamna Neagoie Elena Manuela, este desfășurat de Colegiul Național de Informatică ,,Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea.
Mobilitatea organizata de școala “DIREZIONE DIDATTICA „III CIRCOLO BALDO BONSIGNORE”, în MAZARA DEL VALLO, ITALIA a avut ca tematică jocurile copilăriei, în acest context fiecare echipaj a trebuit să prezinte jocuri populare și specifice țării din care provine.
În cadrul acestui proiect, în perioada 14.05-21.05.2023, elevii Mandă Ianis Ștefan (clasa aV-a D), Mandă Eric Alexandru (clasa aVI-a B), Ariciu Ianis Costin (clasa aIV-a D), Făgețeanu Maria, Ghinea Sara, Popescu Maria-Renata, Vasilescu Melisa (clasa aVI-a C) și Giuroiu Ilinca (clasa I B), însoțiți de cadrele didactice, Cruceanu Adriana Georgiana, Duinea Diana Valentina, Pavelescu Romina și Pârvulescu Mihaela-Marcela, au participat la această mobilitate internațională. ,,Această mobilitate mi-a plăcut foarte mult deoarece am exersat limba engleză, m-am distrat foarte tare, am vizitat un oraș foarte frumos, la malul mării. Am rămas cu amintiri foarte frumoase pe care nu o să le uit niciodată. De abia aștept următoarele astfel de proiecte”. spunea Ianis Mandă la întoarcerea în țară.

,,Pentru mine a fost o experiență care mi-a schimbat perspectivele, m-a scos din zona de confort, rezultatul a fost pe măsură, m-am întors și sunt dornică de noi aventuri. ” spunea Renata Popescu.
Având în vedere că scopul principal al acestui proiect este dobândirea de abilități de gândire digitalizată și jocuri ale minții, elevii au participat la workshop-uri desfășurate în laboratoare dedicate acestor activități din școala gazdă. De asemenea, au avut ocazia să facă schimb de idei și informații cu colegii din celelalte țări participante și să-și dezvolte competențele de comunicare în limba engleză.
Concluzionând, mobilitatea a fost un succes, a adus satisfacții, prietenii și experiențe noi care să conteze în dezvoltarea elevilor participanți.