Modibo Diaby, primul transfer pentru CS Vâlcea 1924 – Tratative și cu Rolland Torok

CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea a anunțat primul transfer al verii, după ce a ajuns la un acord cu jucătorul originar din Mali, Modibo Diaby.

După ce a reușit să promoveze în Liga Națională de baschet masculin, CS Vâlcea 1924 începe să își formeze lotul pentru sezonul viitor.

Gruparea din Zăvoi a ajuns la un acord cu Modibo Diaby, jucător cu cetățenie română de origine din Mali. Sportivul în vârstă de 19 ani a început sezonul trecut la U-BT Cluj, pentru care a bifat trei jocuri, apoi a fost împrumutat la SCM Timișoara, unde a adăugat alte două meciuri. Născut în Mali, Diaby a ajuns prima oară în România în 2017 și este campion național la U16 și U18. Ulterior, a fost promovat la seniori, fiind campion al României și câștigător al SuperCupei și participând la Campionatul Mondial U19 cu Mali.

Diaby va juca astfel pentru al patrulea club în România, după ce a mai trecut și pe la CSA Steaua București pe parcursul sezonului 2021/2022.

Postarea pe Instagram i-a schimbat viața

Modibo Diaby a fost adus din Mali la juniorii lui U BT Cluj, după o postare pe Instagram. ”Pe Instagram am postat un video în care sar peste o motocicletă și dau slam-dunk. Branko Cuic a văzut acel videoclip, i-a scris antrenorului meu și au vorbit despre aducerea mea în Cluj. Nu știam nimic despre România, dar auzisem de țara aceasta. Când am ajuns aici a fost greu, foarte greu. Chiar mă gândeam să mă întorc acasă” a povestit Diaby. Odată ce a început antrenamentele de baschet cu juniorii lui U Cluj, Diaby a simțit în sfârșit că are un scop și a decis să profite de această șansă.

Antrenorul Hristu Șapera a anunțat că la echipă vor veni și patru jucători străini, pe lângă cei doi americani care deja sunt în lot, Singh și Lamar. ”Vom păstra nucleul de jucători din Liga 1, dar Liga Națională are cu totul alt nivel, sunt reguli diferite și oferă posibilitatea de a aduce 6 străini. Vom aduce și noi alți jucători străini și de asemenea, pe lângă nucleul de români, trebuie să mai găsim 1-2 care să ne ajute în Liga Națională” a spus Hristu Șapera.

Tratative cu Torok

Oficialii de la CS Vâlcea 1924 discută și cu Rolland Torok (32 ani), jucător care s-a despărțit în această vară de CSO Voluntari. De-a lungul carierei sale, Rolland a mai evoluat la Jaszberenyi KSE, Egis Kormend, CSM Oradea, U-BT Cluj și BC CSU Sibiu. El are în palmares un titlu de campion, trei Cupe și o Supercupă. Jucător experimentat, Torok poate fi un plus mare pentru Vâlcea, însă rămâne de văzut dacă clubul are forța financiară de a-l convinge să vină în haita lui Hristu Șapera.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *