În perioada 15- 23 iulie, orașul Călimănești devine capitala culturii prin teatru și arte vizuale

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu: „Cu acest prilej, vă invităm să ne bucurăm împreună de acest moment special în cadrul căruia vom redeschide porțile Casei Culturii

Evenimentul,  devenit deja o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului Călimănești, va debuta sâmbătă, 15 iulie, cu inaugurarea Casei de Cultură. Clădirea nou modernizată are destinația unui centru cultural la nivelul lăcașelor culturale importante din orașele mari ale țării. În cadrul clădirii s-a amenajat o sală de spectacole de 300 de metri pătrați, săli de artă și ateliere de pictură, teatru și muzică. Prin urmare, finalizarea amenajării Casei de Cultură înseamnă pentru Călimănești organizarea în acest edificiu a unei palete  largi de evenimente culturale, unul mai frumos decât celălalt. Locația va completa foarte bine zona de cultură călimăneşteană, alături de Centrul Multifuncțional, recent inaugurat, și biblioteca orășenească:

„În data de 15 Iulie, o dată cu deschiderea taberei de arte vizuale și a taberei de teatru va avea loc și mult așteptata deschidere a Casei de Cultură „Florin Zamfirescu”. Această inaugurare reprezintă un moment deosebit în evoluția culturală a orașului nostru, în cadrul căreia vom inaugura nu doar un simplu spațiu cultural, ci un loc destinat sărbătoririi și promovării diversității culturale, unde vom putea descoperi și aprecia frumusețea artei în toate formele sale. Cu acest prilej vă invităm să ne bucurăm împreună de acest moment special în cadrul căruia vom redeschide porțile Casei Culturii și să împărtășim pasiunea pentru artă în cadrul celor două manifestări culturale devenite emblematice pentru localitatea noastră”, spune primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu.

Taberele de teatru şi pictură vor face din oraşul-staţiune Călimănești un paradis artistic pentru iubitorii de frumos

Evenimentul propune o ofertă artistică bogată pentru cei care vor căuta relaxarea și delectarea cu spectacole de teatru, expoziții de pictură, spectacole pentru copii, ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți și multe alte momente frumoase, pline de zâmbet, în care artiștii şi spectatorii vor face ca întreaga perioadă de festival să fie una memorabilă.

Deschiderea oficială a celei de-a XIV-a ediţii a Taberei Naţionale de Teatru „Florin Zamfirescu” şi a celei de-a XVI-a ediţii a Taberei de Arte Vizuale „Vlaicu Ionescu” va avea loc pe 15 iulie, la ora 16:30, o dată cu inaugurarea Casei de Cultură, în cadrul căreia cei interesaţi îi vor cunoaşte pe participanţii de anul acesta la cele două manifestări şi vor putea admira creaţii artistice realizate în cele 15 ediţii anterioare ale taberei de pictură.

Taberele de teatru şi pictură reprezintă o bună conjuncţie a artelor scenei cu artele vizuale

La eveniment vor fi prezentați actori şi studenți care vor participa la tabăra de teatru. În primul rând ei vor fi cei care vor beneficia de instruire pe această nișă culturală în această perioadă din partea unor profesori universitari, dar şi copiii din Călimăneşti, cetăţenii urbei, cât şi cei veniţi în staţiune pot participa la aceste evenimente pentru a culege diverse informaţii care li se par utile.

Aici, iubitorii de artă şi frumos pot să se bucure de aceste evenimente, pentru că ambele tabere se desfăşoară sub forma unor ateliere de lucru. Important de știut este faptul că, de când aceste tabere se desfăşoară în localitate, mulţi copii din Călimăneşti au îmbrăţişat aceste profesii.

O binecuvântare a locului este maestrul Florin Zamfirescu care negreşit, şi de data aceasta va fi prezent nu numai la deschidere, ci pe toată perioada desfăşurării taberelor, fiindcă este sufletul acestei tabere de teatru. Alături de marele actor, regizor şi fost profesor universitar Florin Zamfirescu va fi prezentă şi fiica sa, Ştefana Samfira, care a preluat mult din sarcinile iniţiale ale tatălui şi care, într-adevăr, face tot posibilul ca an de an aceste tabere să se desfăşoare la un nivel tot mai bun.

Tot ceea ce se întâmplă la Călimănesti pe nişa culturală, în pofida vremurilor destul de complicate pe care le traversăm se datorează primarului oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, care, cu o eleganţă desăvârşită, apreciază cultura şi reuşeşte să îmbine frumosul, astfel încât partea realizării de materiale, a proiectelor pe care le face în comunitate, să aibă un echilibru cu aceste evenimente culturale care se organizează la Călimăneşti.  

La fiecare final de tabără, tablourile realizate au fost lăsate în patrimoniul cultural al oraşului Călimăneşti, urmând ca acestea să fie expuse într-o expoziţie de pictură care va fi amenajată în Casa de Cultura „Florin Zamfirescu”.

La eveniment vor fi prezente personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului, critici de artă, profesorii coordonatori şi artiştii participanţi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *