Atletele Dana Govoreanu și Ștefania Uță, campioane naționale la tineret

Atleta de la CS Chimia și CS Vâlcea 1924, Dana Govoreanu a câștigat medalia de aur în proba de 100 metri garduri, la Campionatul Național de tineret și seniori de la Craiova.

Revenită după o accidentare care a ținut-o mult timp pe margine, valoroasa atletă cu dublă legitimare, CS Chimia și CS Vâlcea 1924 și antrenată de Alina Borța a impresionat la Campionatul Național de tineret. Astfel, în proba de 100 metri garduri, Dana a terminat prima la U 23 și a doua la seniori, cu un timp excelent, 13,55 secunde, care îi dă speranțe pentru participarea la Europeanul U 23 din Finlanda, de săptămâna viitoare.

”Dana a reușit sa se mobilizeze în finală și a câștigat medalia de argint la seniori și pe cea de aur la Tineret. Timpul din finală, 13.55, e apropiat de cea mai bună performanță a sa, cea de 13.52 realizată anul trecut, înainte de ruptura de ligament suferită la genunchi. Aceasta reușită vine după o lupta grea cu ea însăși și înainte de competiția europeană. Dana va alerga pe 14 iulie la Espoo, în Finlanda” a spus antrenoarea Alina Borța.

De asemenea, Ștefania Uță, de la CS Vâlcea 1924 a terminat prima în cursa de 400 metri plat, o altă performanță importantă pentru atletismul vâlcean. Antrenată de Alina Enescu, Ștefania Uță este o mare promisiune pentru viitorul atletismului vâlcean. Medeea Mușulete, de la CNMB și CS Vâlcea 1924 a reușit și ea o performanță notabilă și a terminat pe locul 3 la 100 metri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *