Virgil PÎRVULESCU: „În ultimii 12 ani economia municipiului a înregistrat un regres”

Am discutat cu viceprimarul orașului Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, despre posibilitatea unei investiții majore pentru o echipă de fotbal performantă. În cadrul acestui interviu, ne-a împărtășit câteva dintre părerile sale cu privire la o posibilă colaborare cu alte partide pentru alegerile din 2024.

Impact REAL: De ce eforturi credeți că este nevoie pentru ca Râmnicu Vâlcea să aibă o echipă performantă de fotbal? 

Virgil PÎRVULESCU: Așa cum toată lumea poate observa, în ultimii 12 ani economia municipiului Râmnicu Vâlcea a înregistrat un regres, adică o scădere pentru că tot ceea ce înseamnă parte privată nu mai există în orașul nostru. Este nevoie de ceea ce noi tot spunem de atâta timp: de un parc industrial în care să aduci firme puternice. Începi să creezi un mediu, un climat economic favorabil și atunci oamenii vor fi mulțumiți. În momentul când există investitori aceștia au salariați și trebuie să aibă productivitate, iar salariații trebuie să fie fericiți. Marea majoritate a populației municipiului Râmnicu Vâlcea își dorește o echipă de fotbal. Într-un parteneriat corect făcut între primărie și firmele private poți să înființezi o echipă de fotbal care să satisfacă doleanțele cetățenilor. Este  greu, bineînțeles, dar asta nu înseamnă că este imposibil. De fapt, tot ce se va construi de aici înainte în orașul Râmnicu Vâlcea este greu, după atâția ani în care totul a mers într-o singură direcție. Știu va fi greu de reconstruit, dar asta este, trebuie să o ducem la capăt, inclusiv cu echipa de fotbal. 

Impact REAL: De ce a desființat primarul Mircia Gutău locul dumneavoastră de consilier al viceprimarului? 

Virgil PÎRVULESCU: Așa cum probabil că și oamenii din orașul nostru s-au obișnuit, disperarea că pierde funcția îl duce în situații penibile pentru el, până la nerespectarea legii, dar pe mine efectiv nu mă face decât să zâmbesc, pentru că inclusiv consilierii care au votat acest proiect de hotărâre sunt pasibili de sancțiuni, în sensul în care vor trebui să acorde despăgubirii consilierului meu, pentru că și-au depășit competențele în Consiliul Local. În OUG 57 este prevăzut foarte clar că biroul viceprimarului funcționează cu doi consilieri. Îmi pare rău că va fi afectat bugetul primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea din acest motiv.  

Impact REAL: Politicianul USR Andrei Gheorghiu declara că va face colaborare cu oricine în 2024, în afară de PSD. Sună fezabil pentru liberali, în cazul unei colaborări? 

Virgil PÎRVULESCU: Andrei Gheorghiu poate să facă cu Mircia Gutău colaborare în continuare. Andrei Gheorghiu nu face parte din categoria bărbaților care pot să conducă un municipiu și care să îți creeze impresia că este un om de cuvânt. Acum, dacă USR în 2024 va avea o listă de consilieri care vor merge în Consiliul Local cu principii, adică prin respectarea drepturilor cetățenilor și să ducă la îndeplinire doleanțele cetățenilor, nu ce își doresc ei personal, cu mare drag voi colabora. Nu cred însă că Andrei Gheorghiu va mai fi consilier. 

Impact REAL: Pe de altă parte, se va crea un for de dreapta la nivel național pentru USR și alte partide. Dacă PNL va fi implicat la nivel național, veți colabora și la nivel local? 

Virgil PÎRVULESCU: E mult până în 2024. Cred că politicienii pun interesul personal pe prim plan. Eu am o dezamăgire, pentru că nu am intrat în politică să fac ceva pentru mine, aș vrea ca populația să schimbe percepția despre politicieni, pentru că politicienii cumva sunt în stare să-și vândă și familia ca să-și rezolve propriul interes. Nu vreau să intru în găleata asta cu mizerie. Sunt un tip mai principial și sunt îmi respect cuvântul. Nu vreau să fiu într-o zonă de negocieri care să ducă la o știrbire a principiilor mele. Vreau să vă spun că toată echipa cu care eu merg în momentul de față împărtășește aceleași gânduri. Sunt oameni care își doresc ceva pentru orașul nostru.  

Impact REAL: Ce fel de direcție va avea campania electorală locală pentru PNL Râmnicu Vâlcea, în anul 2024? 

Virgil PÎRVULESCU: Ce își doresc cetățenii va fi în primul plan, adică în caz că cetățenii își doresc locuri de muncă, vor merita să fie tratați corect în orașul lor. Cetățenii nu își doresc să mai stea cu capul plecat, își doresc libertate. Pentru asta este nevoie de cu totul alte lucruri făcute corect, pornind de la orice domeniu, de la urbanism până la planuri de dezvoltare pe termen lung, cu o platformă industrială concretizată într-un parc industrial în care, dacă ai locuri de muncă, atunci populația nu mai migrează spre alte centre urbane. Trebuie ca mediul economic să fie pus la punct și trebuie să ofere pentru toți antreprenorii din orașul nostru un loc propice pentru dezvoltarea afacerilor. Sunt niște hotărâri care trebuie luate în primele zile de mandat. Toată nemulțumirea trebuie să dispară, sunt niște lucruri obligatorii pentru a fi făcute împreună cu ceea ce își doresc cetățenii. Pentru asta trebuie să ai răspunsul de la ei, ce își doresc ei, iar cetățenii vor spune că: vor parc industrial, locuri de muncă, anvelopările de blocuri, parcările acestea aberante scoase, un stadion cu o echipă de fotbal. Vor să nu mai cheltuim bani aiurea, vor să nu mai facem asfaltări pe străzile unde asfaltul este corect și să se facă asfaltări pe străzile care au nevoie. Banii cetățenilor trebuie să fie cheltuiți în interesul lor, nu pentru interesul lui X sau lui Y și Z, care sunt în anturajul cuiva. 

Impact REAL: Cum vi se pare abordarea politică a premierului Marcel Ciolacu de până acum? 

Virgil PÎRVULESCU: Este o întrebare la care încă nu am putut să-mi dau un răspuns, pentru că nu am văzut încă efectele, nu am simțit pe propria piele. Dacă ar fi să analizez, până acum ceea ce a făcut domnul Ciolacu sau ceea ce spune, din punctul meu de vedere, duce economia spre dezastru. Să scoți facilitățile fiscale la tot ceea ce înseamnă zona de construcții sau agricultură nu este în regulă. Acum, mai nou s-a revenit la a se crește impozitele și taxele. Asta înseamnă o gândire, din punctul meu de vedere, care nu va duce la progres. Guvernul merge într-o direcție greșită, asta este părerea mea. Nu cred că acestea erau soluțiile, nu cred că facilitățile au condus la neîncasarea sumelor la bugetul de stat.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *