CS Vâlcea mai aduce patru stranieri și un român – Haita lui Șapera are adversari tari în Conferința B

Nou promovată în Liga Națională de baschet masculin, CS Vâlcea 1924 se va reuni pe 7 august, în Sala Traian.  

Din lotul care a obținut promovarea în sezonul trecut continuă Toni Rotaru, Nicolae Ciucă, Alexandru Burlacu și Ștefan Ciriperu și sunt șanse mari să rămână și americanul Lamar Hamrick, cu care se negociază intens.

Nigerianul Olisemeka, primul stranier sub contract

Vâlcea a început campania de transferuri și a adus un stranier, pe Peter Olisemeka (31 ani), care sezonul trecut a jucat la Steaua și Groningen. Nigerianul Olisemeka are 2.06 metri și evoluează ca pivot. La echipa pregătită de Toni Șapera au mai venit în această vară Modibo Diaby (U BT Cluj), Radu Vîrnă (Dinamo) și Vladislav Solopa (CSM Tg. Mureș).  ”Vom mai aduce patru jucători străini de calitate, dar și un român tânăr, de mare perspectivă” a anunțat președintele clubului, Bogdan Pistol.

Din sezonul viitor, FRB a decis că în campionat și cupă, echipele au obligativitatea să joace cu doi români pe teren pe tot parcursul meciului. La prima vedere, trupa lui Șapera suferă la nivelul jucătorilor autohtoni de valoare, unde internaționalul Vîrnă este clar prima soluție.

Vâlcea a investit și la nivel de juniori, unde l-a adus antrenor pe sârbul Darko Pandurovic și aspiră la turneele finale la U 18 și  U 17.

Conferința B, mai puternică

În Liga Națională care debutează pe 23 septembrie, haita lui Șapera a fost repartizată în Conferința B, una clar mai puternică decât Conferința A. După ce se vor întâlni, tur-retur, cele mai bune cinci formații din grupă vor merge în Top 10, iar ultimele patru din serie se vor duela pentru o clasare cât mai bună în vederea play-out-ului. Pare destul de clar că Vâlcea va merge în faza a doua pentru locurile 11-18, unde va continua începând cu punctele obținute în meciurile cu celelalte trei echipe care continuă în aceeași fază și va juca 8 meciuri, tur-retur, cu echipele clasate pe locurile 6-9 din cealaltă conferință. Apoi, se va trece la jocurile eliminatorii, în sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar cele patru învinse vor retrograda direct.

Sezonul competițional 2023/2024 debutează cu meciurile de Cupa României, în weekend-ul 15-17 septembrie. Cele 18 echipe de Ligă Națională vor fi împărțite în 6 grupe de câte 3, iar câștigătoarele de grupă și cele mai bune două locuri 2 vor merge în Final 8.

Liga Națională, Grupa B: CSM CSU Oradea, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, FC Argeș Pitești, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani, CS Vâlcea 1924.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *