Grupul Carmistin a investit 10 milioane de euro pentru o nouă bază de silozuri la Băbeni

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, controlat de familia Paraschiv, a investit 10 milioane de euro pentru o nouă bază de silozuri la Băbeni, județul Vâlcea, integrată în fabrica de nutreţuri combinate a companiei.

Noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone şi o capacitate de preluare şi transport de 200 tone/h. Noile silozuri permit Carmistin să recepţioneze în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deţinute.

„Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcţiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziţii cereale, aceasta să fie complet operaţională”, a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Investiţia a inclus, pe lângă modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de producţie din interior, şi achiziţia de noi echipamente, inclusiv două turbine de cogenerare, cu o putere electrică instalată de 400 kWel.

Acest sistem va produce local o parte din energia electrică necesară, dar şi aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor şi nutreţurilor. Investiţia realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane de euro, va contribui la consolidarea pe piaţă a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

În plus, Grupul Carmistin a finalizat, tot în judeţul Vâlcea, în comuna Lădeşti, un alt proiect de investiţii, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

Compania Carmistin a fost înființată în anul 2000 din dorința de a aduce inovație în industria agroalimentară românească și mai multe opțiuni pentru client. Opt ani mai târziu, compania și-a schimbat direcția de dezvoltare, după ce a achiziționat fosta platformă agroalimentară a SC Oltchim SA.

Așa a apărut Avicarvil și, odată cu ea, a început extinderea către noi linii de business. După mai multe investiții ce au însumat 30 milioane de euro, platformele au devenit cunoscute producătoare de carne de pasăre.

Business-ul a fost susținut și de achiziția unor platforme de producție și logistică din zona Târgu Jiu, în 2017. De atunci, producția de carne este una extinsă, controlată și constantă. În anii de activitate care s-au scurs de la înființare, Carmistin s-a concentrat pe atenția la detalii și construcția unui peisaj de business complet și coerent.

Unul dintre obiectivele Carmistin este să fie piesa constantă care ține cele două direcții unite și cu care comunică în egală măsură.

Primele investiții susținute în activitatea proprie a grupului au apărut în anul 2011, odată cu dezvoltarea liniei de vită și înființarea fermei din Baba Ana, județul Prahova, după o investiție de 10 milioane de euro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *