Primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru: „Se va mai pierde un mandat, pentru că proiectul de apă și canalizare prin masterplan este greu de implementat”

Localitatea Pietrari este una dintre comunele care face parte din master-planul județului, unde zeci de localități din județ și-au depus documentația cu speranța obținerii mai rapide a unor bani europeni destinați alimentării cu apă și canalizare, renunțând în schimb la investiții finanțate din programe guvernamentale sau europene. Primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru este dezamăgit, numărându-se printre cei 35 de primari din Vâlcea care au ajuns al capătul răbdării în ceea de privește demararea lucrărilor pentru rețelele de apă și canalizare, prin POIM:  

 „S-au scos acum noi tronsoane din acest POIM, dar nici o lucrare nu a început, iar cetățenii suferă din cauza lipsei de apă și nimeni nu face nimic. Se spune că nu se va pierde finanțarea, că se va reporta proiectul pentru următorul exercițiu financiar, dar asta înseamnă timp și bani cheltuiți aiurea pe hârtii, iar oamenii nu mai au răbdare. Sunt foarte supărat, nu se vrea să se facă nimic. Localitatea Pietrari este prinsă în acest mare proiect al județului cu 6 kilometri de rețea de canalizare și modernizarea întregului sistem existent: stațiile de pompare și repompare, sursa de apă, construirea unei stații de tratare a apei,un proiect în valoare de 4 milioane de euro. Este o investiție destul de amplă și extrem de necesară comunității care este de mai bine de 10 ani prinsă în acest master plan și se va mai pierde un mandat fiindcă este greu de implementat proiectul, sunt semnale că nu sunt nici constructori pentru loturile prinse în acest proiect care au valori destul de mari”, a precizat primarul localității Pietrari, Nicolae Moraru. 

Primarul spune că dacă retrăgea comuna Pietrari din acest masterplan obținea finanțare pe cont propriu pentru extinderea canalizării și modernizarea rețelei de apă. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *