SCM arată bine în pregătire – Plus mare în defensivă

SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat turneul internațional de handbal feminin pe care l-a găzduit vineri și sâmbătă în Sala Sporturilor Traian din localitate.

Timp de două zile, Vâlcea a organizat un turneu de pregătire, la care au mai participat SCM Universitatea Craiova, CS Dacia Mioveni 2012 și echipa maghiară Praktiker Vac, adversara gazdelor din ultimele două sezoane ale EHF European League.

Mia Zschocke, cea mai bună jucătoare a turneului

Vineri, în semifinalele turneului, SCM Rm. Vâlcea a trecut de SCM Universitatea Craiova, scor 34-27,  în timp de Praktiker VAC a învins pe Dacia Mioveni 2012, scor 30-26. Sâmbătă, în finala mică, SCM Craiova a învins pe CS Dacia Mioveni, scor 27-24, în timp ce Vâlcea s-a desprins în ultimul sfert de oră și a triumfat în finala mare contra maghiarelor, scor 31-26.

Organizatorii de la SCM Râmnicu Vâlcea au acordat și premii individuale la finalul turneului. Astfel, suedeza Nathalie Hagman a fost golghetera turneului, în timp ce nemțoaica Mia Zschocke a fost desemnată cea mai bună jucătoare a competiției. Cel mai bun portar al turneului a fost Amandine Balzinc, franțuzoaica venită la Mioveni în această vară de la Toulon.

Cu o campanie de achiziții extrem de reușită în vară, SCM Rm. Vâlcea a arătat mult mai eficientă față de sezonul trecut. Pentru echipa lui Bent Dahl, marele plus pare a fi defensiva, acolo unde excelează Zschocke și Ljepoja. Hagman, Maidhof sau Wollik sunt și ele un câștig important pentru echipa vâlceană, care va ataca sezonul viitor cu gândul la o clasare pe podium și revenirea în cupele europene. Nu au putut evolua la Vâlcea două jucătoare de bază, De Jong și Elghaoui.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *