În zilele de 05 și 06 august 2023, locuitorii comunei Budești și nu numai au participat la evenimentul culinar pescăresc „Festivalul Peștelui”

Festivalul Peștelui din comuna Budești reprezintă un eveniment plin de tradiție și bucurie, care a adunat întreaga comunitate și nu numai, pentru a sărbători frumusețea locului și gustul peștelui proaspăt. Acest eveniment are loc anual, transformând comuna Budești într-un loc vibrant și plin de viață.

Cu o bogată varietate de specii de pește, festivalul a pus și de data aceasta în prim-plan deliciile culinare pe bază de pește. Bucătari talentați au pregătit preparate autentice și inovative, de la clasicul pește prăjit până la preparate gourmet care au încântă papilele gustative ale vizitatorilor. Toți cei implicați în prepararea bucatelor au fost motivați de administrația locală să-și îmbunătățească stilul de prezentare a preparatelor, întrucât cele mai gustoase preparate au fost premiate.

Muzică tradițională și spectacole de dans au completat atmosfera festivă, creând o experiență autentică și memorabilă pentru toți cei prezenți. Pe scena festivalului au urcat copii talentați din localitate și elevii Școlii de Belle Arte Râmnicu Vâlcea, care au susținut un frumos program artistic realizat și au defilat într-o paradă a costumelor tradiționale. Tarabele au oferit produse tradiționale, suveniruri și articole de artizanat, permițându-le vizitatorilor să ia acasă o bucată din spiritul acestui festival colorat.

Ca și în anii precedenți, în cadrul Festivalului Peștelui, au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 ani de căsătorie și bucătarii pasionați, prezenți la acest eveniment în urma mult așteptatului concurs gastronomic cu preparate din pește.

Astfel, timp de două zile, pe izlazul din satul Racoviţa, grătarele au sfârâit, iar întreaga vale a răsunat de acorduri vesele și i-a îmbiat pe vizitatori cu ciorbe de pește, saramură, dar și alte preparate gătite cu măiestrie de cei care cunosc arta gastronomiei şi au resurse infinite pentru a pregăti specialități inedite gătite la fața locului.

”Festivalul Peștelui din comuna Budești nu este doar despre mâncare și distracție, ci și despre promovarea importanței conservării resurselor acvatice și a mediului înconjurător. Este un eveniment care aduce comunitatea împreună și pune în valoare bogăția culturală  a localității”, a precizat primarul localităţii Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *