Aurora Măgura, primarul localităţii Popeşti: ”Munca mea este ghidată de dragostea pentru oameni, nu doar ca primar, ci ca om dedicat lor”

La Primăria din Popeşti, uşile biroului primăriţei, Aurora Măgura, sunt întotdeauna larg deschise. Fiecare persoană care se confruntă cu o problemă găsește aici soluții imediate. În cazul sătenilor, nu există restricții de timp pentru audiențe, deoarece Aurora Măgura consideră că misiunea unui primar constă în a interveni și a oferi sprijin cetățenilor săi. Comuna sa este ca o mare familie, iar ea este prezentă pentru fiecare individ din această comunitate.

Aurora Măgura se implică activ în sprijinirea bătrânilor singuri, a copiilor nevoiași din localitate și a oricărei persoane care se confruntă cu dificultăți. Fiecare problemă, fie cât de mică, este abordată cu seriozitate și atenție de către locuitorii comunei, care vin și își găsesc sprijinul în primarul lor. Dacă nu este găsită la primărie, cu siguranță o vei găsi în sat sau într-o vizită către Râmnic, tot pentru a oferi ajutorul necesar unui localnic.

Aurora Măgura afirmă că a ajutat oamenii dintotdeauna, iar acum face acest lucru cu și mai multă motivație de când s-a angajat în cadrul departamentului de asistență socială al primăriei și a devenit primar. Cu bucurie, depune toate eforturile pentru a reduce dificultățile din comunitatea sa. Totuși, recunoaște că există momente când se confruntă cu situații în care nu poate rezolva toate neajunsurile oamenilor:

”Cea mai mare satisfacţie după o zi de muncă este să ştii că oamenii sunt mulţumiţi de tine. Am reuşit să îi ajut în ziua respectivă şi ei pun bază în mine că îi voi ajuta în continuare. Faptul că oamenii mă ştiu aproape de ei contează cel mai mult, iar această apreciere îmi oferă satisfacţia zilei. Fac acest lucru de când m-am angajat la primărie, în departamentul de asistenţă socială, şi rămân în continuare alături de ei și din poziţia de primar. Ceea ce fac vine de la sine și o fac cu bucurie. Încerc să fac tot ce îmi stă în putere pentru a elimina greutăţile din comunitate, însă adesea întâmpin situaţii când nu pot să-i ajut pe cei care se confruntă cu tot felul de neajunsuri. Munca mea este ghidată de dragostea pentru oameni, nu doar ca primar, ci ca om dedicat lor. Din acest motiv, sunt foarte atentă cu banii. Nu am avut restanţe în privinţa plăţilor către persoanele cu dezabilităţi şi însoţitorii acestora și am încheiat fiecare an cu bine în acest sens. Cunosc fiecare persoană și problemele din familia fiecăruia, și este corect să primească această brumă de bani care se duce pe medicamente și hrană. Dumnezeu îmi oferă forţă pentru că îmi place să ajut oamenii”, a subliniat Aurora Măgura, primarul localităţii Popeşti.

La Popești, primărița Aurora Măgura are proiecte aprobate cu bugete semnificative

La Popești, primărița Aurora Măgura are proiecte cu alocări bugetare semnificative. În acest moment, au fost depuse cereri pentru accesarea fondurilor europene sau guvernamentale pentru toate axele și programele disponibile.

Astfel, prin atragerea de fonduri europene prin PNRR, se vor efectua lucrări de înlocuire a acoperișului și se vor instala panouri fotovoltaice pe clădirea căminului cultural și la primărie. În plus, vor fi amenajate stații de încărcare pentru vehicule electrice. Primarul localității Popești, Aurora Măgura, a semnat deja contractul de finanțare prin AFM pentru a înlocui sursele vechi de iluminat cu lămpi cu LED, mult mai eficiente din punct de vedere energetic. În prima etapă, se vor instala 400 de lămpi pe căile de acces principale din Popești, proiectul având o valoare totală de 1.000.000 de lei.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se vor asfalta drumurile comunale pe o distanță de 7 kilometri. De asemenea, pentru implementarea proiectului de aducere a gazelor naturale în localitate, au fost alocate fondurile necesare în valoare de 165 de milioane de lei. Realizarea rețelei de gaz este un obiectiv deosebit de important pentru primar, iar această investiție va fi realizată în următorii ani prin intermediul Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI), în care sunt implicate și localitățile Cernișoara și Oteșani.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *