Virgil Pîrvulescu: „Distrugem orice șansă pentru ca o firmă cu capital integral românesc să ajungă la un anumit nivel”

Viceprimarul Râmnicului, Virgil Pîrvulescu își dorește revitalizarea mediului economic privat prin măsuri reale luate de politicieni, dar constată faptul că politicienii se distanțează din ce în ce mai mult de realitatea percepută de populație. De aceea, liberalul a decis să se delimiteze de măsurile politice luate la nivel național și să încerce să ajute comunitatea locală prin puținele pârghii care îi stau la dispoziție, din postura de viceprimar aflat în opoziție față de administrația Gutău.
Impact REAL: Putea să fie situația de la CET Govora anticipată și rezolvată din timp?
Virgil Pîrvulescu: Atâta timp cât ai un avertizor care din anul 2020 îți spune că CET va ajunge în faliment era timp să fie reorientate resursele. Hai să facem un CET nou, hai să cumpărăm activele de la CET-ul vechi care pot fi cumpărate, vorbeam de posibilitatea racordării la de gaze, vorbeam de racordul la rețeaua de curent produs, vorbeam despre teren, despre absolut tot. Toată lumea a stat și s-a uitat spre cer. Din PNNR primăriile Constanța, Oradea și altele au obținut fondurile necesare pentru construcția unui CET în condiții normale. Oltchim s-a mișcat repede, și-a făcut o centrală pentru propriul consum, care înseamnă abur și electricitate. Anul acesta s-au trezit să depună documentația pentru obținerea de fonduri prin minister sau printr-un proiect Anghel Saligny care nu funcționează. Orice fonduri ai folosi acum pentru a construi un CET nou asta presupune timp, este de durată. Mai nou am văzut și postarea președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu, în care spune că are o soluție. Hai să vedem ce scrie în Monitorul Oficial, în ordinul de ministru. Spune că se face actualizarea a ceea ce s-a cheltuit prin rețele, adică rețelele principale, și are 600 și ceva de milioane din care a cheltuit 500 deja prin rețele. E panică pentru ei. Eu, dacă eram un tip lipsit de onoare pentru cetățeni trebuia să tac și abia în momentul în care ei rămâneau fără apă caldă vedeam care este problema. Pe mine nu mă interesează ca cetățenii să sufere, mă interesează ca oamenii să își dea seama că această coaliție: PSD, Gutău și USR le va aduce suferință.
Impact REAL: A fost luată în considerare plângerea dumneavoastră pentru desființarea locului de consilier local?
Virgil Pîrvulescu: Nu a fost luată în considerare. Mircia Gutău este un tip abil. Nu este abil pentru că ar face ceva în favoarea noastră, ci se folosește de oamenii slabi din jurul lui. Mie mi-a plăcut de cele două doamne de la primărie, foarte șmechere și foarte inteligente. Am spus așa: onorată instanță, vă rugăm să luați act pentru că nu primăria este cea care a luat această decizie, ci Consiliul Local. Voturile de la consilieri exced atribuțiile Consiliului Local, pentru că este vorba despre cu totul altceva. Mircia Gutău i-a pus în fața faptului împlinit și pentru prima dată primăria, de teama Curții de Conturi că vor fi imputate sumele dă vina pe Consiliul Local, adică pe votanții de drept, și ne vor duce în instanță. Din păcate asta este, mergem mai departe, ne judecăm, dar avem speranțe, pentru că la Curtea de Conturi Pitești sunt oameni profesioniști. Este o luptă politică.
Impact REAL: Despre ce suspiciuni vorbea primarul în cazul proiectului pentru vânzarea terenului către ICSI?
Virgil Pîrvulescu: Există un teren acolo de 1400 de metri pătrați și unul dintre consilierii PNL, în speță Lucian Pavelescu, la votul din comisie a spus că nu votează. L-am întrebat de ce nu votează și a spus că are de gând să cumpere niște terenuri lipite de acest teren și nu aș vrea să-i facă Mircia Gutău iarăși sesizare la ANI. Din teama lui a ajuns în situația de a nu-și exprima votul, și atunci mi-am dat seama că ei nu au nici o treabă cu licitația publică. Dacă este licitație publică, oricine se poate înscrie. De fapt se întâmplă un joc de culise aici. Acestea sunt modalitățile prin care ei fac bani, prin votul consilierilor locali. Din păcate și cei de la ICSI s-au convins că sunt practic folosiți. De fapt și ICSI este un institut finanțat de la bugetul de stat în cea mai mare parte, care joacă hora cu cei care au distrus orașul și județul în ultima parte a anilor.
Impact REAL: Credeți că situația azilelor din Vâlcea este asemănătoare cu cea din București?
Virgil Pîrvulescu: Nu este la fel. La noi este cu totul diferit, noi suntem vai de mama noastră, suntem mult mai săraci, din punctul de vedere al veniturilor și al nivelului de trai. Râmnicu Vâlcea este un oraș poleit, unde pe interior totul se dărâmă. Discutam cu cetățenii de la Râureni, unde au făcut șanțuri și le-au distrus accesul și intrarea în curți. S-a dus un tip de la ADP care a spus că nu au bani de asfalt, de aceea nu se poate pune asfalt și le-a distrus intrarea în curți. Toate lucrările sunt făcute fără cap. Pe mine ar trebui să mă bucure, ca politician, dar ca om mă supără. Când văd că banii aceștia sunt ai orașului și că se cheltuie alandala vă dați seama că mă doare, ca om.
Impact REAL: Cazul de mită de la spitalul din Vâlcea este singurul de acest fel?
Virgil Pîrvulescu: Lumea din oraș vorbește foarte mult despre acest subiect, se vehiculează niște sume care te pun pe gânduri. Atâta timp cât nu avem dovezi, nu putem discuta mai mult. Este clar, văzând persoanele care acced la funcții, care sunt practic obediente unui anumit număr restrâns de lideri, că lucrurile sunt necurate. Totuși, de doi ani spun că aștept instituțiile statului să-și facă treaba. În toate intervențiile mele spuneam că le stau la dispoziție să le dau date, dar sperăm că măcar la spital își vor face treaba. Aici nu este nevoie să extragem un mic dinte de lapte, este nevoie să fie extrasă toată dantura.
Impact REAL: Credeți că va reuși PNL din nou să obțină majoritatea primăriilor din Vâlcea?
Virgil Pîrvulescu: Exclus. În ultimul timp, PNL a avut de suferit. Nu știu care este modalitatea prin care se poate reinventa, ca partid. Eu m-am delimitat de acțiunile politicianiste și candidez în numele meu, Virgil Pîrvulescu, nu răspund pentru deciziile politice care se iau pe la nu știu ce nivel, este cu totul altceva în cazul meu, și parcă am anticipat zona aceasta în care s-a ajuns, în care se creează mult disconfort pentru oameni. Mai nou, prin măsurile propuse de Marcel Ciolacu am ajuns să ne batem joc de singurii care mai susțineau bugetul de stat. Distrugem agricultura, distrugem construcțiile, distrugem IT, practic distrugem orice șansă pentru ca o firmă cu capital integral românesc să ajungă la un anumit nivel. Mă uitam și la ordonanța referitoare la plafonarea creșterii prețului produselor: este făcută atât de prost încât nu o să vezi niciodată în supermarket că se va întâmpla o scădere reală de prețuri.
Impact REAL: Cum ar putea primăria să implice mai mult comunitatea, pentru ca deciziile din Consiliul Local să fie după așteptările și dorințele locuitorilor?
Virgil Pîrvulescu: Sunt două lucruri care sunt divergente în momentul de față. Oamenilor, în 30 de ani, clasa politică le-a creat numai dezamăgire și disconfort. O parte dintre cetățeni nu se vor prezenta la vot pentru că vor să sancționeze clasa politică, cu gândul că nu au ce căuta la vot pentru că nu este nimeni care să îi reprezinte. Acești oameni care, practic, reprezintă motorul și care ar trebui să revoluționeze percepția nu se prezintă la vot. Atunci se prezintă numai fanii partidelor și depinde de cât de mulți fani ai. Dacă cetățenii ar avea încredere în primărie și dacă ar găsi în această instituție un partener, dacă și consilierii locali ar putea fi implicați în sensul în care opiniile lor să fie puse în dezbatere ar fi minunat.