609 candidați înscriși la sesiunea august a examenului de bacalaureat în Vâlcea

Astăzi s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august, la proba obligatorie a profilului. La această probă s-au înscris 393 de candidați și s-au prezentat 335, fiind absenți 58.

Elevii au avut acces în săli până la ora 8.30 iar probele scrise au început la ora 9.00. Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată.

În altă ordine de idei, în data de 16 august 2023 a debutat sesiunea a doua a examenului naţional de bacalaureat din acest an, organizată în 4 centre de examen din județ. Numărul total de înscrişi, în județul Vâlcea, la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea august 2023 este de 609 candidaţi: 380 din seria curentă şi 229 din seriile anterioare.

La prima probă scrisă, E. a) – Limba și literatura română, au fost prezenți 260 de candidați
din 304 înscrişi, iar 44 de candidați au lipsit de la examen. Pentru tentativă de fraudă nu a fost eliminat niciun candidat. Doi elevi cu cerințe educaţionale speciale au beneficiat de condiţii de examen adaptate, conform procedurii de egalizare de şanse.


Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate după fiecare probă la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Mâine, 18 august 2023, se va desfășura proba E.d), proba la alegere a profilului și a specializării, la care s-au înscris 387 de candidați. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru
candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august.

Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulative:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *