Apa și canalizarea – visul transformat în realitate al primarului Nicolae Concioiu: Investiție de 18 milioane de lei pentru infrastructură, susținută de Programul „Anghel Saligny”

Într-un pas important spre modernizarea infrastructurii locale, primarul Nicolae Concioiu a dat startul celui mai așteptat proiect – ”dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în localitate„. Acest proiect, evaluat la 18 milioane de lei, a primit finanțare prin programul guvernamental „Anghel Saligny”. La începutul acestei veri, primarul a semnat contractul de finanțare pentru începerea implementării acestuia.

Inițiativa vizează înființarea a două rețele esențiale – cea de apă și cea de canalizare – cu o lungime totală de 10 kilometri. Aceste rețele vor fi implementate inițial în satele Spîrleni, Gușoeni, Măgureni, Gușoienaca și Gușoeni, pentru a asigura accesul la serviciile fundamentale pentru comunitatea locală. Însă planurile nu se opresc aici, deoarece rețelele vor fi extinse în etape ulterioare pentru a acoperi toate zonele localității.

Acest pas major în dezvoltarea infrastructurii locale are potențialul de a aduce îmbunătățiri semnificative în viața locuitorilor, asigurându-le accesul la resurse esențiale și contribuind la creșterea calității vieții în zonă. Primarul Nicolae Concioiu evidențiază că acest proiect reprezintă unul dintre angajamentele sale față de comunitate.

Primarul localității  Gușoeni, Nicolae Concioiu : ”Mulțumesc lui Dumnezeu că am obținut fonduri pentru proiectul de apă și canalizare prin intermediul PNI „Anghel Saligny

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am obținut fonduri pentru proiectul de apă și canalizare prin intermediul PNI „Anghel Saligny”, pentru care am semnat contractul de finanțare; altfel, am fi rămas și astăzi cu un mare semn de întrebare. În funcție de rapiditatea cu care se va derula procedura de licitație, vom putea furniza un răspuns. Cu speranța că lucrările vor începe în acest an, urmând să fie ulterior extinse și în alte zone, mă simt încurajat. Am simțit o profundă dezamăgire când localitatea noastră a fost exclusă de la finanțare în cazul proiectului de apă și canalizare, care a stagnat ani de zile în așteptarea finanțării prin POIM. Cu nedumerire, m-am întrebat cum pot unii birocrați din București să influențeze soarta comunităților noastre. În fiecare ocazie, îmi amintesc cum au fost eliminate din planurile județului zone întregi de la rețeaua de apă și canalizare, punând în dificultate comunitățile respective, care au așteptat cu inima strânsă aceste investiții de mai mulți ani. Acești domni au hotărât soarta noastră, fiind mai degrabă niște pioni al căror rol era să verifice documente și să le pregătească, nu să ia decizii. Noi, primarii, suntem cei în măsură să luăm astfel de decizii. Eliminarea localităților din proiectul de apă și canalizare echivalează cu o condamnare la moarte a acestor localități, lucru pe care l-am spus și îl repet în fiecare rând. Pentru noi, acest vis se va realiza foarte curând și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta”, a subliniat primarul localității  Gușoeni, Nicolae Concioiu.

La Gușoeni, se va continua proiectul de branșare a localității la rețeaua de gaze, cu finanțare asigurată prin intermediul programului „Anghel Saligny”

Pentru a susține continuarea proiectului de gaze, autoritățile locale au depus o cerere de finanțare în cadrul componentei dedicate gazelor din programul „Anghel Saligny”, gestionat de Ministerul Dezvoltării. Acest proiect vizează finalizarea extinderilor necesare și realizarea branșamentelor în localitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *