Deputatul USR Ion Marian Lazăr, deranjat de discursul președintelui Iohannis despre Ucraina

Singurul deputat USR din județul Vâlcea, Ion Marian Lazăr, a transmis recent un comunicat în care se declară deranjat de discursul președintelui Klaus Iohannis. Alocuțiunea acestuia a avut loc la Constanța, sărbătorind Ziua Marinei Române.

Pe parcursul discursului, președintele a amintit de eroii care și-au sacrificat viața pe parcursul istoriei pentru țara noastră, aducând omagiu cu prilejul acestei zile de sărbătoare. Totodată, își mută discursul cu privire la războiul de la granița României, punând accent pe acțiunile de agresiune rusești către Ucraina:

(…) Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale și a țării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securității în Marea Neagră. Acest context subliniază provocările cu care ne confruntăm în Europa, dar și relevanța României ca pilon de stabilitate regional.

Importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spațiului euroatlantic este astăzi incontestabilă, așa cum a fost subliniată și la Summitul recent al Alianței Nord-Atlantice de la Vilnius. România reprezintă un centru important de greutate al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO, iar prezența și activitatea celor 5.000 de militari aliați în țara noastră demonstrează pe deplin unitatea, solidaritatea și angajamentul nostru neclintit, ca Aliați, față de prevederile Tratatului Nord-Atlantic, inclusiv în ceea ce privește apărarea colectivă. (…)

A declarat președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Marinei Române la Constanța.
Fotografie postată de deputatul Ion Marian Lazăr, indicând faptul că președintele ar fi mai preocupat de războiul din Ucraina față de situația românilor.

Deputatul Ion Marian Lazăr nu a primit cu bine discursul președintelui Klaus Iohannis. Useristul spune că președintele ar fi trebuit să fie mai concentrat asupra situației românilor decât să vorbească despre războiul început de Rusia.

De asemenea, mai spune că președintele ar fi chiar „frământat” de situația de la graniță. În aceeași ordine de idei, crede că președintele pune la cale aceste discursuri pentru a-și asigura un loc într-o organizație europeană după ce mandatul de 5 ani va fi finalizat.

De Ziua Marinei ROMÂNE, Preşedintele ROMÂNIEI a ţinut un discurs în faţa poporului şi a marinarilor ROMÂNI în care a vorbit mai mult despre susţinerea Ucrainei în „lupta pentru libertate” decât despre ţara al cărei conducător cică ar fi.

România, ţara pe care ar trebui să o reprezinte, a fost aruncată într-o criză cum nu s-a mai văzut de mulţi ani din cauza conducerii defectuoase a guvernelor sale, iar acum iese public după o absenţă îndelungată şi în loc să vorbească despre aceste probleme care îi frământă pe ROMÂNI şi cum îi va susţine să treacă peste greutăţile provocate chiar de guvernele sale el este frământat de soarta Ucrainei.

Sigur că Forţele Navale Române au un rol important în acest context al războiului, dar cred că preşedintele ROMÂNIEI ar putea să acorde mai multă atenţie cetăţenilor care l-au votat şi l-au pus de două ori în fruntea ţării decât să-l preocupe cetăţenii altor ţări. Ţinând cont de rarele ocazii în care iese public să ţină discursuri (că de interviuri şi conferinţe de presă nici nu se pune problema), cred că Iohannis ar trebui să acorde o mai mare atenţie problemelor interne decât celor externe. Dar probabil îşi pregăteşte de pe acum locul într-o structură Europeană după ce nu va mai fi preşedinte.

A transmis deputatul Ion Marian Lazăr pe pagina oficială de Facebook.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *