Festivalul de folclor „La Izvorul Dorului” a  împlinit 50 de ani, o jumătate de secol de tradiție și cultură populară

Ediția jubileu a Festivalului Folcloric „La Izvorul Dorului” din Băbeni a oferit invitaților momente inedite și pline de culoare. Tinerii din zonă au îmbrăcat din nou cele mai autentice și frumoase costume tradiționale, purtându-le cu mândrie într-o impresionantă paradă prin centrul orașului Băbeni.

Festivalul a oferit un spectacol viu, cu dansuri pline de viață, obiceiuri tradiționale fascinante și recitaluri de muzică populară susținute cu pasiune de dansatori, soliști vocali și instrumentiști talentați. Eforturile depuse de copii, tineri și îndrumători au fost răsplătite cu aplauze, diplome și recunoștința celor care au participat.

Tradițiile celor patru zone prezente la eveniment au fost frumos puse în valoare prin portul popular, dansul și cântecele care au creat un limbaj comun al obiceiurilor străvechi.

Festivalul, care a debutat în 1971, s-a desfășurat acum la o distanță de 50 de ani și a oferit numeroase evenimente, inclusiv un turneu de fotbal dedicat tinerilor pasionați de sport.

În a doua zi, muzica și portul popular au atins punctul culminant artistic, iar duminică a fost dedicată unui regal cultural. O paradă impresionantă a portului popular a fost urmată de recitaluri ale artiștilor consacrați și de prezentările ansamblurilor folclorice din șapte județe.

În cadrul festivalului, au fost acordate diplome cuplurilor care sărbătoreau 50 de ani de căsătorie. De asemenea, a fost deschis Festivalul – Concurs național de poezie „Dragoș Vrânceanu”, ediția a XV-a, și a fost lansat volumul de debut al autoarei Raluca Ioana Macovei din Târgu Mureș, intitulat „Arta de a trăi”.

Oaspeți de seamă au onorat acest eveniment, inclusiv foști primari, actuali și foști consilieri locali, cetățeni de onoare ai orașului, șefi de instituții și personalități din sfera politică și administrativă a județului. Aceștia au asubliniat cu fermitate importanța unică a acestui moment pentru întreaga comunitate din Băbeni.

Festivalul „La Izvorul Dorului” este un eveniment important pentru locuitorii din Băbeni și nu numai, oferind o experiență de distracție și bucurie în fiecare an. Atmosfera a fost una specială, cu produse păstorești, muzică, dansuri și bucate tradiționale care au stârnit entuziasmul participanților. Copiii s-au distrat la carusel și în jocurile speciale pregătite pentru ei, iar toți vizitatorii au explorat tarabele cu suveniruri autentice și produse artizanale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *