Performanță importantă pentru Andrei Petcu la Mondialul de powerlifting pentru juniori

Sportivul legitimat la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, Andrei Petcu a avut o evoluție foarte bună la Campionatului Mondial de Powerlifting juniori și subjuniori, care s-a disputat la Cluj, în perioada 23 august – 4 septembrie.

Participanți din 55 de țări au concurat timp de două săptămâni la evenimentul organizat de Federația Română de Powerlifting la Cluj.

Pregătit de antrenorul Valentin Pătru, sportivul Andrei Petcu (23 ani) a participat la concursul rezervat juniorilor, la categoria 83 kg. Peste 30 de sportivi din toată lumea au participat la această categorie, considerată una dintre cele mai dificile din powerlifting. Chiar dacă a fost plasat în a doua grupă valorică, sportivul de la CS Chimia a terminat concursul pe un onorant loc 14, care l-a plasat la final în prima grupă valorică.

Andrei Petcu a obținut următoarele performanțe în concursul de la Cluj: 249 kg la genuflexiuni (SQ), 160 kg la împins-culcat (BP) și 275 kg la îndreptări (DL).

”Performanța lui Andrei la juniori a fost una fanastică. De la anul, el va fi senior și cred că are posibilitatea să urce în top zece mondial la seniori la categoria sa, este un băiat pasionat și talentat la acest sport. Îi mulțumim doamnei directoare Lelioara Alexandrescu pentru tot sprijinul acordat în pregătirea sportivului” a declarat antrenorul Valentin Pătru.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *