Comuna Diculești beneficiază de fonduri pentru modernizarea a 8 kilometri de drumuri

28 de județe din toată țara vor primi finanțare pentru 50 de noi proiecte de infrastructură. Printre acestea se regăsește și comuna Diculești, din județul Vâlcea.

Conform structurii județene liberale vâlcene, primarul PNL al comunei Diculești, Armand Cupăreanu, a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea drumurilor din comună, pe o distanţă de peste 8 kilometri. Fondurile obţinute se ridică la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi şi vor fi folosite pentru asfaltarea căilor de acces din satele Băbeni, Olteţu, Budeşti şi Diculeşti, cât şi pentru amenajarea rigolelor, care vor face noua infrastructură rutieră mult mai durabilă.

Contractele, în valoare totală de 530.350.791,44 de lei, au fost semnate, la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și vizează atât modernizarea infrastructurii rutiere, cât și înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, se vor realiza peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 sisteme de distribuție a gazelor naturale, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare

Încă de la începutul mandatului meu, mi-am propus să am o relație directă cu toate autoritățile locale pentru a găsi împreună oportunități de finanțare și pentru a remedia problemele întâmpinate în implementarea proiectelor. Încurajez toți edilii să gândească proiecte integrate, care să răspundă nevoilor comunităților pe care le reprezintă, și să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le pune la dispoziție prin programele pe care le coordonează.

A declarat ministrul liberal Adrian Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 50 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *