Echipa de tineret a SCM Rm. Vâlcea, debut promițător în campionat. Mia Rădoi: ”Îmi doresc să câștigăm liga”

SCM Rm. Vâlcea a luat duminică startul în Campionatul Național de Tineret cu o victorie concludentă, 35-30 (19-14) în Sala Traian, cu Gloria Bistrița Năsăud.

Vâlcea și-a făcut în această vară un lot puternic și la tineret, iar câteva dintre jucătoare, precum Mușat, Neagu, Grigore sau Oprea au debutat deja la echipa de senioare.

În campionatul de tineret, SCM este într-o grupă alături de Minaur Baia Mare, Gloria Bistrița, Corona Brașov, HC Zalău, Măgura Cisnădie, CNE Sf. Gheorghe și CNE Rm. Vâlcea.

Duminică, în prima etapă, SCM a învins în Sala Traian pe Gloria Bistrița Năsăud, scor 35-30. Vâlcea a avut și un avans de nouă goluri pe tabelă, cu 10 minute înaintea finalului, astfel că victoria a fost una mai mult decât concludentă.

Beatrice Tunariu: ”Mă bucur că am ajutat echipa”

Portarul Beatrice Tunariu a făcut un joc foarte bun, reușind parade excelente și terminând cu un procentaj al mingilor apărate de 39% ”Am avut emoții la început, dar am trecut repede peste ele datorită doamnelor antrenoare. Mă bucur că am reușit să ajut echipa, că am putut să apăr cât mai mult și că am câștigat” a declarat Tunariu la finalul victoriei cu Bistrița Năsăud.

Antrenoarea Mia Rădoi a fost focusată pe defensivă, care a mers bine în disputa contra Bistriței. ”A fost un meci intens, mă bucur că am reușit acest rezultat, s-a văzut un pic de emoții, este prima dată când ele joacă în fața publicului, sper ca la următoarele partide să treacă peste acest trac. Am urmărit în special apărarea, defensiva este cel mai important rol în angrenajul unui joc, dacă ai apărare, ai și atac” a declarat antrenoarea principală Mia Rădoi, care colaborează la echipa de tineret cu Dana Joița.

SCM: Tunariu, Zaharia – Grigore 13, Avădanei 5, Bălan 4, Stroie 4, Oprea 2, Mușat 2, Adam 2, Trușcă 1, Dina 1, Brumaru, Ștefan, Băjanaru. Anternoare: Mia Rădoi, Dana Joița

”Cât mai multe jucătoare la echipa mare”

Tehniciana își dorește ca jucătoarele sale să facă pasul spre echipa mare. ”Mă bucur tare că s-a luat decizia de a se face o ligă de tineret. Obiectivul nostru este acela de a promova cât mai multe jucătoare la echipa mare și la echipele naționale de senioare și tineret. Apoi, îmi doresc foarte tare și să câștigăm această ligă” a declarat antrenoarea Maria Rădoi.

Fosta jucătoare a Oltchimului și a naționalei își propune un obiectiv ambițios pentru competiție. ”Momentan am la antrenamente 16 fete, mai avem 3 fete care se pregătesc cu echipa mare și se vede un progres foarte mare la ele, majoritatea lor provin de la Centrul de Excelență și de la Chimia. Primele patru echipe din serie merg în Final 8, cu siguranță vom fi acolo și vreau să câștig. Chiar dacă conducerea nu ne-a impus un obiectiv de clasament, eu îmi doresc locul 1” a anunțat Maria Rădoi.

Fosta internațională a făcut performanţă, ca jucătoare, la Oltchim Rm. Vâlcea, Silcotub Zalău, Altamura şi Teramo. Are peste 100 de meciuri la echipa naţională a României. A câştigat 11 titluri de campioană şi 10 Cupe ale României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi City Cup cu Silcotub Zalău. În CV-ul de antrenor se mai regăsesc „principal” la Mureşul Târgu Mureş şi naţionala Italiei, „secund” la SCM Rm. Vâlcea, dar si mai multe experienţe la grupe de junioare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *