Vâlcea, lider în campionat! Are trei victorii în tot atâtea etape

SCM Rm. Vâlcea a reușit vineri al treilea succes consecutiv în campionat, 30-24 (13-9) cu Gloria Buzău și echipa lui Bent Dahl rămâne cu punctaj maxim, fiind lider în Liga Florilor.

Vineri, în Sala Sporturilor Traian, în prezența a peste 1300 de spectatori, printre care și edilul Mircia Gutău, Vâlcea a făcut un meci foarte bun și a câștigat disputa cu Gloria Buzău, una din rivalele în lupta pentru un loc de cupe europene.

Portarul Daciana Hosu a făcut o partidă excelentă, terminând jocul cu un procentaj de 38 %.  Goalkeeperul Vâlcii a reușit parade excelente, multe în situații de unu la unu cu adversarele.

După 12 minute de echilibru, când scorul era 5-5, SCM a început să se distanțeze treptat de echipa care sezonul trecut i-a pus mari probleme. Au urmat 10 minute în care echipa lui Bent Dahl nu a primit gol și s-a desprins la 10-5 în minutul 22. La pauză, gazdele conduceau cu 13-9.

Partea secundă a urmat aceleași coordonate, cu Vâlcea controlând jocul, având ca atu o defensivă de fier condusă de Ljepoja și Zschocke. Buzăul a încercat să revină în meci, dar nu a reușit să se apropie la mai mult de trei goluri: 19-16 în minutul 40. Vâlcea a apăsat din nou pedala de accelerație și s-a dus și la șapte goluri, iar finalul a fost unul fără nicio emoție. După eliminarea lui Ljepoja, în echipa vâlceană și-a făcut debutul și pivotul Alexia Oprea, de la echipa de tineret. S-a terminat 30-24 și handbalistele vâlcence au sărbătorit victoria alături de suporteri.

Nathalie Hagman este golghetera echipei în startul acestui sezon. ”Iubim să jucăm handbal, iar din aceste jocuri trebuie să obținem puncte, cu Buzăul am făcut un joc bun și am câștigat. Este întotdeauna frumos să joci în astfel de partide. Avem multe meciuri sezonul acesta, până acum le-am câștigat pe toate, asta ne mulțumește” a spus suedeza.

Mia Zschocke este una dintre jucătoarele de bază în echipa vâlceană. ”A fost un meci solicitant, Băcăoanu a fost accidentată, iar Ljepoja a primit cartonașul roșu pe final, iar pentru noi a fost dificil. Atmosfera din sală este foarte frumoasă, fanii ne susțin și îmi doresc să fie mai mulți alături de noi în jocurile următoare” a declarat nemțoaica.

Din păcate, Vâlcea are un lot restrâns numeric, după ce Glibko, Kovacevic și Elghaoui sunt indisponibile pentru o perioadă mai lungă, iar Băcăoanu a avut și ea probleme medicale.

În etapa a patra a campionatului, SCM va juca pe 16 septembrie în deplasare cu Craiova, un joc care se anunță extrem de dificil.

După trei etape, SCM are punctaj maxim și este lider în campionat. Echipa vâlceană are în acest sezon un obiectiv îndrăzneț, clasarea pe podium.

SCM: Hosu, Kelemen, Neagu – Hagman 6, Maidhof 5, Zschocke 5, Ljepoja 5, Wolik 4, De Jong 2, Necula 2, Gogîrlă 1, Florica, Oprea, Grigore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *