Vâlcenii trăiesc cel mai mult, conform unui studiu realizat pe țară

Conform unei statistici de la Hotnews, județul Vâlcea are cea mai mare medie de vârstă din România. În tabelul de mai jos se poate observa că județul Vâlcea depășește cu mult locul al doilea, municipiul București, cu aproape 2 ani de zile. Pe ultimul loc se află Tulcea, care are o durată medie a vieții cu 7 ani mai mică decât județul nostru.

Statistica pentru durata medie a vieții, conform hotnews.ro

Conform articolului de pe hotnews.ro, tulcenii au o speranță de viață aproape identică cu cea a argentinienilor și mai mare decât locuitorii din Seychelles, Bahamas sau Brunei dar probabil calitatea vieții e mult diferită.

De asemenea, județul Vâlcea este campion și la speranța de viață din țară. Se află tot pe prima poziție, având o medie (între bărbați și femei) de 81,20 de ani. Și în acest caz județul Tulcea se află pe ultimul loc.

Din ce mai relatează articolul, având surse statistice de la INS, MDLPA.ro și Politico, în anul 2019, în România speranța de viață la naștere era de 78,2 ani, cu 5,9 ani mai puțin față de nivelul mediu al speranței de viață la naștere în cele 27 de țări ale UE. Astfel, țara noastră se afla în grupul țărilor cu cele mai scăzute valori ale speranței de viață la naștere din UE -27 (75,9 ani), valori mai mici înregistrându-se în Letonia, Lituania și Bulgaria. Între țările cu cea mai mare speranță de viață din Uniunea Europeană se numără Spania (83,5 ani), Italia (83,4 ani), Franța și Cipru (82,9 ani).

Statisticile europene, disponibile la nivelul anului 2018, arată că femeile din Uniunea Europeană trăiesc, în medie, 83,7 de ani, pe când speranța medie de viață a bărbaților este de 78,2 ani. Cercetătorii afirmă că această diferență este explicată în mare parte de stilul de viață, mai sănătos în cazul femeilor și de ocupațiile diferite ale celor două sexe. În România, speranță de viață la naștere a fost în anul 2019 de 72,5 de ani pentru bărbați și de 79,6 de ani pentru femei

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *