DN67 încă reprezintă motiv de trafic îngreunat lângă Horezu, deși au trecut 8 luni de la alunecarea de teren

Un obstacol major împiedică turiștii sau locuitorii să ajungă cu ușurință în oraș – Drumul Național 67, principalul traseu care tranzitează localitatea.

În luna ianuarie a acestui an, o alunecare de teren a afectat DN 67, restricționând circulația pe acest drum vital. Cu toate că au trecut mai bine de opt luni de la acel incident, autoritățile locale și centrale nu au reușit să rezolve această problemă, lăsând situația în sfera promisiunilor. În prezent, circulația pe DN 67 se desfășoară printr-o zonă care amintește mai degrabă de o parcare improvizată, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

Unul dintre șoferi a descris situația ca fiind „urâtă și periculoasă,” reflectând frustrarea generală a comunității locale.

De fiecare dată când am întrebat, ni s-a spus că se proiectează, că se fac studii, că se fac analize și așa mai departe. Din păcate, deocamdată nimic. Îmi promit și nu fac.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu

Autoritățile de la Drumuri și Poduri Craiova, care administrează acest tronson de drum, au indicat că lucrările de reparații au fost întârziate de birocrație și de complexitatea proiectului, dat fiind terenul predispus la alunecări. Purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova, Cristi Tudor, a explicat, pentru Digi24: „Noi trebuie să respectăm niște legi și niște reguli. Nu este vorba numai de drum, acolo este afectat nu numai corpul drumului, este afectat tot acel deal, care are un plan de alunecare destul de mare și noi trebuie să protejăm. Adică facem acum o asfaltare ca peste un an sau în toamna asta, când încep din nou ploile, să vină din nou dealul peste drum, nu se poate face așa.”

Cu toate acestea, oficialii se angajează că în primele luni ale anului viitor se va circula fără restricții pe acest drum crucial pentru orașul Horezu. Primarul Nicolae Sărdărescu a afirmat că procedurile necesare pentru deschiderea licitației sunt în curs de finalizare, și că „lungimea nu e mare, sunt 30 de metri lungime de zid, adică 30 de metri, o societate serioasă îi face într-o săptămână, fără niciun fel de probleme.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *