Primarul Adrian Mitrache atrage fonduri de milioane de euro pentru dezvoltarea comunității

În timpul celor trei ani de mandat, Primarul Adrian Mitrache a reușit să aducă o infuzie semnificativă de fonduri în localitate, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, pentru proiecte de dezvoltare comunitară. Din această sumă impresionantă, doar o singură lucrare mai este în desfășurare, restul proiectelor fiind deja finalizate. Lucrarea aflată în execuție este un important proiect de canalizare, finanțat prin Programul Național de Lansare a Investițiilor (PNLI) Anghel Saligny. Termenul de finalizare pentru această lucrare a fost stabilit inițial pentru august 2025, dar primarul Adrian Mitrache se mândrește cu progresele rapide și estimează că proiectul va fi finalizat mai devreme, în primăvara anului următor. Până în prezent, lucrările au fost deja finalizate în proporție de 85%, iar deconturile financiare au atins un impresionant 80%.

Pe lângă proiectul de canalizare, primarul a reușit să conducă cu succes implementarea a 22 de proiecte importante în decursul mandatului său de trei ani.

Unul dintre cele mai notabile proiecte, așteptat cu interes de către administrația locală, este modernizarea școlii locale, evaluat la o valoare totală a lucrărilor de 2 milioane de euro.

De asemenea, un alt proiect vital este cel referitor la asfaltarea drumurilor, pentru care se așteaptă cu nerăbdare obținerea finanțării. Acest proiect, depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), vizează asfaltarea unui tronson de aproximativ 5 kilometri de drumuri locale. În prezent, lucrările de asfaltare sunt în desfășurare pe o lungime de 1,6 kilometri:

„Avem în plan organizarea unei licitații pentru un proiect nou de asfaltare, în cadrul unui program multianual cu finanțare tot din bugetul local, care va acoperi o distanță de 1,4 kilometri, incluzând și două străzi importante din satul Popești, Valea Plopului și Sânmiclului. În total, în cadrul acestui mandat, s-au asfaltat peste 3 kilometri de drumuri comunale cu fonduri locale”, a punctat primarul localității Golești, Adrian Mitrache.

În plus, față de aceste proiecte, primarul are în plan și branșarea localității la rețeaua de gaze naturale. Investiția este realizată într-un parteneriat cu comuna Budești, iar proiectul este eligibil din punct de vedere al finanțării necesare, reprezentând o dezvoltare esențială pentru comunitate.

Cu toate aceste realizări notabile, primarul așteaptă cu interes rectificarea bugetară pentru a asigura funcționarea adecvată și continuarea proiectelor de dezvoltare comunitară. Eforturile sale tenace și viziunea sa pentru comunitatea locală transformă mandatul său într-un succes remarcabil.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *