SC Boromir Ind SRL a primit suma de 500.000 de euro, sub formă deajutor de stat

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a plătit suma totală de 46 milioane de euro, în baza OUG nr. 154/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor și grăsimilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. Printre societăți de află și SC Boromir Ind SRL Râmnicu Vâlcea, care a primit suma de 500.000 de euro.

Banii au fost achitați până la 30 iunie 2023, unui număr total de 307 beneficiari. Guvernul a acordat ajutorul de stat prin OUG nr. 154/2022, având ca bază legală europeană Comunicarea CE – Cadrul temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei (2022/C 131/01), cu modificările și completările ulterioare, denumită Cadru temporar Ucraina.

Guvernul a instituit schema de ajutor de stat ca o compensare parțială a creșterii costurilor suportate de operatorii din industria de procesare a cerealelor, de fabricare a uleiurilor, de procesare a laptelui crud, de producere a preparatelor pentru hrana animalelor, pentru aprovizionarea cu materii prime, respectiv grâu, porumb, floarea soarelui, orz, rapiță, soia, lapte crud, și a costurilor legate de transportul, depozitarea și procesarea acestora.

Anul trecut, ING Bank România a acordat credite pentru investiții de peste 25 milioane de euro grupului Boromir, cea mai mare afacere cu capital românesc din sectorul de morărit şi panificaţie. Împrumuturile pe termen lung sunt acordate bilateral și au în vedere retehnologizarea și modernizarea fabricilor din Râmnicu Vâlcea, inclusiv construirea unui nou depozit și spațiu de producție, automatizarea proceselor de producție și lansarea unor noi linii de produse.

În anul 2021, grupul Boromir a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri consolidate de 22,5%, ajungând la o valoarea nominală a cifrei de afaceri de 136 milioane de euro. Printre noutățile lansate, se numără crearea unor game de produse sezoniere, vegane și fără gluten.

Pentru piața B2B, grupul a adăugat în portofoliu două tipuri de făină profesională pentru pizza. În prezent, echipa Boromir a ajuns la peste 1.400 de angajați, ca urmare a dezvoltării pe mai multe linii de business.

Morăritul este susținut de trei mori de grâu, o moară de mălai și de silozuri de cereale cu o capacitate de 90.000 de tone. O altă linie de business esențială este reprezentată de produsele dulci de cuptor.

De asemenea, grupul Boromir și-a consolidat poziția pe segmentele de snacks, de prăjituri, dar și de produse de gătit acasă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *