Baschetbalistul Peter Olisemeka, înainte de meciurile cu FC Argeș și CSM Constanța: ”Avem o echipă bună, sunt foarte optimist”

Originar din Nigeria, cu pașaport italian, pivotul de la CS Vâlcea 1924, Peter Olisemeka (31 ani) anunță că ”lupii” vor fi o echipă greu de bătut în acest sezon al Ligii Naționale de baschet masculin.

Vicecampion sezonul trecut în Olanda, cu Groningen, africanul de 2.05 metri nu este la prima experiență în România, după ce a mai evoluat la Steaua și SCM Craiova. Experiența sa în jocuri de cupe europene poate fi un plus important pentru haita lui Șapera, care este la primul contact cu Liga Națională și are ca obiectiv menținerea. ”M-am adaptat la fel ca prima dată, este totul la fel ca anul trecut, același sistem competițional, aceeași structură, ceva cu care sunt obișnuit. Adaptarea este în curs, deoarece sunt în Vâlcea pentru prima dată. Avem o echipa bună, avem un grup de băieți foarte buni, totul a fost foarte bine din partea clubului” a spus Peter pentru Impact Real.

Pentru vâlceni urmează câteva zile de foc, miercuri urmând să joace în campionat la Pitești cu FC Argeș, apoi, sâmbătă seara, în Sala Traian, cu CSM Constanța. În prima etapă, CS Vâlcea a cedat la Sibiu, 71-98, după trei sferturi foarte bune ale trupei lui Șapera, care a mers cap la cap cu medaliata cu bronz din sezonul trecut. Vâlcea și FC Argeș s-au întâlnit într-un amical foarte echilibrat și în vară, când piteștenii au câștigat în prelungiri, astfel că haita lui Șapera are șanse bune la Pitești. Cu siguranță, duminică, în primul meci în Sala Traian, echipa vâlceană va încerca să își ia revanșa în fața Constanței, după eșecul drastic suferit în cupă.

”Avem o echipă bună, sunt foarte optimist”

Căpitan al ”lupilor negri”, Olisemeka așteaptă un progres al echipei în jocurile următoare din Liga Națională. ”Să fiu căpitan este o provocare pentru mine, trebuie să fiu un exemplu și să îi ajut pe ceilalți să fie uniți, să crească, să fim o echipă, pentru a ne atinge obiectivele. Ne îmbunătățim de la zi la zi, corectăm ce este de corectat, aștept cu nerăbdare să vedem progresul, fiindcă avem o echipă bună, cu jucători buni și sunt foarte optimist în privința jocurilor următoare. Încerc să aduc o energie bună și să-mi ajut colegii, să ne îmbunătățim jocul. O să joc cât de bine posibil pentru a-mi ajuta echipa să fie cât mai bună. Obiectivul meu personal este să câștigăm cât mai multe jocuri” a declarat nigerianul în exclusivitate pentru Impact Real.

”Sunt impresionat de nivelul tinerilor de la echipă”

Pivotul de la CS Vâlcea 1924 spune că tinerii din echipă sunt foarte talentați și au un potențial mare de a crește pe viitor. ”Tinerii au mult potențial, să fiu sincer, nu vreau să dau nume deoarece mulți sunt talentați, dar ei progresează zilnic. Sunt multe talente în echipă si este mult loc ca ei să crească. Sunt impresionat de nivelul lor, dar trebuie să muncească zi de zi pentru a ajunge lideri în România sau pentru a pleca în afară. Cu siguranță, m-au impresionat pozitiv unii dintre ei”

Soția lui Peter Olisemeka este și ea baschetbalistă profesionistă și joacă în prima ligă din Turcia. ”E greu să fiu departe de familie, sunt multe variabile la mijloc, nu e nici ușor, nici greu, fiecare dintre noi are provocări, iar o relație la distanță nu e tocmai ușor de menținut. Nu am mai fost la familia mea din Nigeria de cinci ani, sper să ajung vara viitoare” povestește nigerianul cu cetățenie italiană.

De-a lungul carierei, Olisemeka a jucat pentru Apollon Limassol, Academic Bultex, Sponja Stargard, Polpharma Starograd, UTBM Tours, SCM Craiova, Leiden, Steaua și Groningen.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *