Școala Gimnazială Scundu a celebrat ‘Săptămâna Verde’ prin inițiative de mediu și educație

Joi, 26 octombrie 2023, a fost o zi specială în localitatea Scundu, în cadrul Școlii Gimnaziale Scundu, unde copiii s-au implicat activ în activități care au avut un dublu scop: cel de a promova respectul pentru mediu și cel de a sublinia importanța educației de calitate.

Evenimentul, numit ‘Săptămâna Verde,’ a inclus activități de plantare de flori, de amenajare și îngrijire a mediului înconjurător. A fost o inițiativă frumoasă, în care copiii au învățat nu doar despre natură, ci și despre responsabilitatea față de planetă și comunitatea lor.

Primarul tânăr și dedicat al localității Scundu, Mihai Blejan, a salutat cu căldură inițiativa dascălilor și a copiilor din școală. Cu viziune și implicare, primarul Blejan își propune să aducă îmbunătățiri semnificative în educația locală. Unul dintre obiectivele sale majore este construirea unei școli noi, dotate modern, pentru a asigura cele mai bune condiții de învățare pentru copiii din comunitate.

Primarul Blejan subliniază faptul că în Scundu sunt copii extrem de talentați și, tocmai de aceea, educația este o prioritate. El crede că doar prin oferirea unor școli atractive și cadre didactice motivaționale, copiii vor avea ocazia să-și dezvolte potențialul și să îndrăgească studiul.

Potrivit primarului, educația este cheia pentru creșterea unei generații de copii responsabili, sănătoși și pregătiți să-și folosească talentele pentru binele comun. În acest sens, Mihai Blejan, în calitate de primar și de părinte, are o misiune importantă: să ofere oportunități egale pentru educație și dezvoltare tuturor copiilor din Scundu, în special pentru cei care se confruntă cu dificultăți sau riscă să abandoneze școala:

”În localitatea Scundu, sunt copii extrem de talentaţi, de aceea este nevoie, în primul rând, de educaţie, de şcoli frumoase, atractive, de cadre didactice cu menirea de a le insufla copiilor dragostea de carte. Eu cred că numai prin educaţie se poate creşte o generaţie de copii responsabili, sănătoşi şi gata să pună la treabă ceea ce dobândesc. Din acest motiv, din poziţia de primar, dar şi de părinte, am misiunea de a face disponibilă oportunitatea la educaţie şi dezvoltare a tuturor copiilor din localitate, mai ales celor care nu au acces la ea, dar mai ales pentru cei care sunt predispuşi să trăiască în sărăcie sau să abandoneze şcoala”, a precizat primarul localităţii Scundu, Mihai Blejan.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *