Modernizarea drumurilor la Șirineasa este un obiectiv important

La Șirineasa, modernizarea drumurilor reprezintă un obiectiv deosebit de important pentru administrația locală, asigurând o conexiune facilă între satele din comună și îmbunătățind condițiile de trafic pentru locuitori. Până în prezent s-a reușit asfaltarea într-un procent semnificativ din primul strat pe cele 43 de străzi care au beneficiat de finanțare prin Programul Național Anghel Saligny. Primarul localității Șirineasa, Ion Streinu, subliniază abordarea riguroasă și respectarea cerințelor în procesul de modernizare a drumurilor, evidențiind totodată colaborarea strânsă cu constructorii și remedierea imediată a oricărei nereguli identificate.

În fața criticilor, Streinu argumentează că oamenii fără experiență în domeniu și fără realizări semnificative sunt cei care aduc observații de fiecare dată. El aduce exemple concrete de situații în care au apărut probleme minore în urma lucrărilor efectuate, dar care au fost remediate imediat. Primarul evidențiază lipsa de fundament a criticilor și menționează că acestea au fost neluate în seamă de comunitatea locală, care a înțeles care este scopul acestor investiții, fără a fi nevoie de explicații suplimentare. În contextul apropiatelor alegeri, Streinu recunoaște inevitabilitatea criticilor într-o competiție electorală, exprimându-și speranța că aceasta nu va degenera într-o campanie murdară și transmite un mesaj de transparență, responsabilitate și încredere în abordarea sa administrativă:

„Facem lucrurile ca la carte, iar constructorii care au colaborat cu mine îmi cunosc rigurozitatea și știu că, în momentul în care am identificat nereguli, s-a refăcut totul fără discuții. Le-am explicat că mai întâi se va aplica primul strat de asfalt, apoi se vor realiza rigolele și podețele, după care se va turna al doilea strat de asfalt. Constructorul care lucrează în prezent la proiectul de modernizare a celor 43 de străzi a înțeles, cu toate acestea, au existat situații când și pe el l-am întors. Am observat că oamenii care nu au avut experiență în domeniu și nu au realizat nimic în viața lor știu să critice. Au fost situații în care, pe una dintre ulițe, în momentul încărcării mașinii de asfalt, a căzut asfaltul pe lateral, iar o singură dată căzut și rămas necompactat, s-a întărit și, normal, se poate ridica cu mâna. Acest asfalt nu avea nici o legătură cu aria de compactare. Cineva a observat acest asfalt căzut și a considerat oportun să aducă critici. Oamenii din sat nu au luat în seamă aceste acuze, au înțeles situația fără ca eu să le dau explicații. Intrăm într-o competiție, se apropie alegerile și este normal să aducă tot felul de critici. Sper să nu fie o campanie electorală murdară”, ne-a declarat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

Primarul a precizat că, pe o anumită porțiune a trotuarului, în asfalt au apărut crăpături din cauza faptului că nu a fost respectată compoziția acestuia. Cu toate acestea, deoarece lucrările se află în perioada de garanție, constructorul va fi obligat să remedieze zona afectată.

Primarul Ion Streinu: „Nu intenționez să comentez despre contracandidați, prefer să discut despre realizările mele și despre proiectele viitoare”

În contextul noilor alegeri locale, primarul localității Șirineasa, Ion Streinu, a anunțat că nu va face comentarii despre contracandidați, preferând să se concentreze pe propria sa experiență și planuri viitoare, evitând orice polemică directă cu aceștia. A subliniat că fiecare candidat ar trebui să își prezinte realizările anterioare și proiectele viitoare, sugerând că absența acestor detalii din discursul unui contracandidat ar putea duce la critici îndreptate împotriva sa. Recomandă, în general, o abordare bazată pe prezentarea realizărilor personale și oferirea de perspective asupra celorlalți:

„Din punctul meu de vedere, fiecare are libertatea de a candida pentru orice funcție publică. Nu intenționez să comentez despre contracandidați; prefer să discut despre realizările mele și despre planurile viitoare și nu să intru în polemică cu nici un contracandidat. Sunt ferm convins că aceștia au propriile lor păreri despre ei înșiși. Dacă nu au nimic de spus despre ei înșiși, probabil că vor aduce critici asupra mea. Recomandarea generală pentru fiecare candidat, inclusiv pentru mine, este să ne prezentăm realizările din trecutul vieții sau din mandatele anterioare în diversele funcții pe care le-am deținut. Fiecare candidat ar trebui să-și expună propunerile de proiecte pentru viitor și, după ce și-a încheiat prezentarea personală, să ofere perspective asupra celorlalți,” a declarat primarul localității Șirineasa, Ion Streinu.

În privința proiectelor viitoare, primarul are un portofoliu care cuprinde continuarea modernizării drumurilor comunale, inclusiv a celor de țară, construirea unei săli de sport, amenajarea unor zone de agrement pentru copii, amenajarea centrului civic și branșarea localității la gazele naturale. De asemenea, din primăvară, primarul a primit din partea CNI garanția începerii lucrărilor la căminul cultural.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *