Iustin ”The Dark”, argint la Campionatul Național de cadeți. Antrenorul Obadă pariază: ”Va ajunge în top”

Pugilistul de la CS Chimia, Iustin Ilinescu a obținut medalia de argint la categoria 70 kg, la Campionatul Național de cadeți de la Piatra Neamț. 

Clubul CS Chimia a fost reprezentat la Campionatul Național de cadeți de doi pugiliști, Iustin Ilinescu și Mihai Pîrcioagă. Ilinescu (14 ani) a boxat la categoria 70 kg și a avut trei jocuri, iar în finală a avut un meci foarte dificil, contra unui sportiv de la Steluța Duță, care a obținut locul 3 la Europene, fiind învins la puncte. A câștigat argintul la 70 kg, un rezultat foarte bun la prima participare la această categorie.

Antrenorul Alexandru Obadă este convins că Iustin Ilinescu va avea un viitor mare în boxul internațional.  ”Iustin a făcut cel mai bun meci din cariera sa în finală, contra unui adversar care până atunci câștigase doar prin KO. A avut două jocuri grele și până în finală. Avem planuri mari pe viitor pentru competiții internaționale, mulțumim CS Chimia pentru susținere și ajutor. Am încredere în Iustin, îl susțin și sunt sigur că va ajunge în topul Europei, va fi propus să meargă și la lot, acum ne pregătim pentru competițiile de juniori de anul viitor. Sunt foarte mândru de el, va ajunge campionul lumii, supranumele lui este The Dark, îi place întunericul” a spus antrenorul de la CS Chimia, Alexandru Obadă.

Iustin câștigase primul loc la Cupa României la 66 kg, dar, fiind în creștere, a crescut și în categorie, iar antrenorul susține creșterea sa normală pentru vârstă.

Antrenorul Alexandru Obadă a progresat enorm după ce colaborează pentru pregătirea pugiliștilor de la CS Chimia cu renumitul Igor Untilă. ”Țin să precizez că de mai bine de un an de zile lucrez cu Igor Untilă, care îmi este mentor și am învățat enorm de mult de la el, cu acest prilej îi mulțumesc din suflet. Sunt un om recunoscător pentru ceea ce îmi oferă Bunul Dumnezeu!” a declarat antrenorul Alexandru Obadă. Igor Untilă este dublu vicecampion mondial la K1 și kickboxing, care are o experiență de peste 20 de ani în antrenorat.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *